Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Jól átsütve vagy kicsit...

Jól átsütve vagy kicsit nyersen egészségesebb enni a húst?

Figyelt kérdés
Mikor hasznosul jobban a fehérje és melyik jobb az emésztésünknek?

2018. jún. 21. 20:39
 1/3 anonim ***** válasza:

A legtöbb hús félét nem lehet nyersen megenni pl: szárnyas hús, sertés hús.

Kivéve a marha azt eheted véresen.

2018. jún. 21. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A nyers hús (állítólag) nehezebben emészthető, mint a sült/párolt/főtt hús, és vannak veszélyei (fertőzések). Az enyhén átsütött hús, ha megfelelő ideig / hőfokon van hőkezelve, elvileg veszélytelen, és egyes vitaminokból több van benne, mint a hosszabb ideig sült húsban. A grillezett vagy túlsütött húsokban lehetnek rákkeltő nitrózaminok.

Szerintem a legjobb a közepesen átsült, párolt és (levesben) főtt hús. A fehérje szerintem mindegyik húsból ugyanúgy hasznosul, attól függően, milyen az emésztésed. Savanyúságokkal, pácolással segítheted a húsok emésztését.

2018. jún. 22. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Sehogysem egészséges. A hús, akármit is csinálsz vele a legnehezebben emészthető "élelmiszer" az ember számára.


Mondjuk nem is ez a legnagyobb baj vele, hanem inkább az, hogy kb. 60%-al növeli a rendszeres fogyasztása a rák, szív-és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, vese-és májproblémák kialakulásának esélyét...

2018. jún. 24. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!