Jól átsütve vagy kicsit nyersen egészségesebb enni a húst?
A legtöbb hús félét nem lehet nyersen megenni pl: szárnyas hús, sertés hús.
Kivéve a marha azt eheted véresen.
A nyers hús (állítólag) nehezebben emészthető, mint a sült/párolt/főtt hús, és vannak veszélyei (fertőzések). Az enyhén átsütött hús, ha megfelelő ideig / hőfokon van hőkezelve, elvileg veszélytelen, és egyes vitaminokból több van benne, mint a hosszabb ideig sült húsban. A grillezett vagy túlsütött húsokban lehetnek rákkeltő nitrózaminok.
Szerintem a legjobb a közepesen átsült, párolt és (levesben) főtt hús. A fehérje szerintem mindegyik húsból ugyanúgy hasznosul, attól függően, milyen az emésztésed. Savanyúságokkal, pácolással segítheted a húsok emésztését.
Sehogysem egészséges. A hús, akármit is csinálsz vele a legnehezebben emészthető "élelmiszer" az ember számára.
Mondjuk nem is ez a legnagyobb baj vele, hanem inkább az, hogy kb. 60%-al növeli a rendszeres fogyasztása a rák, szív-és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, vese-és májproblémák kialakulásának esélyét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!