Világ leg egészségesebb rizse ehető hidegen?
Szeretnék ebbe gy rizst főzni, natúrban, viszont mellette szeretnék egészséges dolgpkat gőz felett csupán megpuhítani majd összekeverni a rizzsel először melegen, frissen fogyasztva, onnantól viszont soha többé fel nem melegítve, hidegen fogyasztva, féltem a benne lévő értékes vitamínokat.
A rizs pontos összetevője még bővülhet ám ezek valószínűleg benne lesznek.
Sárga répa/fehér répa/ zellergumó/petrezselyem/karfiol/brokkoli/Spenót levél/ Ananász darabkák/ Lenmag/fenyőmag/kesudió/paprika/kaliforniai paprika/Fehér-Lila-Vörös Hagyma/Fokhagyma/Fekete-Zöld Oliva bogyó/Oliva olaj/Citrom héja (reszelve) / Chili paprika/Curry fűszerkeverék/Kockázott csirkehús/ Zöld-Piros alma.
(Mellé: Savanyúság-friss Cékla)
Azt hiszem semmit nem felejtettem ki.
Csináltam egy listát, hogy miket szeretnék tenni bele.
Ezeknek a vitamín tartalmuk együttesen kitesz kb.3 ember napi vitamín tartalmának, illetve rengeteg ásvány van bennük, köztük a kedvencem, az Antioxidáns.
Szeretném hidegen enni ezt az összetett egytál ételt.
Félek, hogy a mikróval, vagy gázzal, de inkább a mikrótól tartok, hogy a benne lévő vitamínokat egytől egyig elpusztítja, lévén, hogy a levegő részecskék rezegtetésével melegít a mikró így a hő belűlről támad.
Ehetem hidegen ezt az ételt?
Finom is lesz?
Köszönöm
Az ilyeneket miért nem tiltjátok ki RÖGTÖN az oldalról?
Miért jó, hogy ilyen szinten rontják egyesek a színvonalat?
Nem értem.
Mi bajotok?
Ez egy telljesen normális kérdés.
Akkor mi bajotok?
Nekünk, mezei emberi halandóknak ez nem annyira normális kérdés, a leírással együtt.
Bizonyos elemeket én nem hőkezelnék, az a legjobb a C-vitaminnak. Az almát élből felesleges (bár más lesz, de én nyersen szeretem a gyümölcsöket és tudtommal messze úgy a legértékesebbek is), de egyes zöldségek is jók nyersen a fenti listából.
Nyilván eheted hidegen, kvázi bármi ehető hidegen, embere válogatja.
A mikró szerintem ugyan nem az ördögtől való s én nem szeretem a hideg rizst, de semmi gond, ha másképp gondolkodunk.
Utolsónak teljesen igaza van.
Ezekből a hozzávalókból én több fogást készítenék. A leveszöldségekből és egy kis húsból levest, a húst a hagymával megsütném (vagy pörköltnek is jó), mellé olivabogyóból és nyers zöldségekből, céklából saláta, és a párolt rizs. A rizs frissen elkészítve a legjobb, csak annyit főznék, amennyi egyből elfogy. Desszertnek vagy következő étkezésnek megenném a magokat, és a gyümölcsöket.
Az egész összeömlesztve (finoman szólva) ehetetlen lesz, szerintem. A világ legegészségesebb rizsének én nem nevezném. Nem is fontos bele a rizs.
A maradékot vacsorára meg lehet melegíteni a tűzhelyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!