Étrendkiegészítőt szeretnék venni, elsősorban halolajat. A Zinzino Balance Oilt ajánlották. Tudtok erről valamit?
Én nem.
Annyit tudok hozzászólni a kérdéshez, hogy érdemes lecsekkolni a halolajat, hogy avasodott-e vagy sem. Szedj majd szét egy kapszulát, szagold és kóstold meg.
Ha avas, biztosan megérzed. Avas halolajat nem érdemes szedni, a céloddal ellenkező hatást érsz el vele.
Ha nem avas, akkor is csak mértékkel szedd, éhgyomorra szokás, általában reggel. Fel szokták tüntetni a napi ajánlott mennyiséget, ne lépd túl.
A napi ajánlott mennyiség túllépése nem okoz problémákat - nyilván ésszerű határok között - ennek ellenére az ajánlott mennyiséghez érdemes igazodni.
Ha már a halolajaknál tartunk, válassz olyat, ami csak halolaj. Ha van benne hozzáadott vitamin, akkor félő, hogy az az olajjal ellentétben felhalmozódik a szervezetedben.
Remélem ha nem is pontosan a kérdésedre válaszoltam, tudtam némi iránymutatást adni.
Szia!
Én ezt a készítményt nem ismerem, de azt tudom, hogy érdemes odafigyelni mindenképp a zsírsavak arányára. Ha jól tudom létezik már olyan készítmény, amely nem halízű és talán olyan is, ami nem kapszula, hanem olaj formában kapható. Lehet, hogy ez is olyan, nézz utána!
Kb. 10 éve fogyaszt a családom halolaj koncentrátumokat, a gyerekektől a nagyszülőkig mindenki. A kisfiam ADHD-s, ezért kezdtünk el komolyabban foglalkozni az omega-3-al, de a család többi tagjánál is, főleg a nagyszülőknél tapasztaltunk jelentős hatásokat. Pl. a szívbeteg papa csökkenthette a vérhígító és más gyógyszeradagját is (természetesen az orvosával egyeztetve), a mamának elmúlt a szembetegsége, a kezelőorvosa nem érti, hogyan lehetséges ez. Szóval jó minőségű készítményekkel valóban meglepő eredményeket lehet elérni hosszú távon az omega-3-al. Szóval nem egy-két dobozzal, az csak pénzkidobás, mert amit szintén sokan nem tudnak, hogy ezek gyakorlatilag ugyanolyan szükséges tápanyagok, élelmiszerek, mint amit nap mint nap vásárolnak és fogyasztanak. Az emberek többsége egészségtelen étrenden él, amiből akár teljesen hiányzik az omega-3, sejtjeink alapvető építőeleme, s melyet testünk nem képes más zsírsavakból előállítani, tehát csak a táplálkozás során juthatunk hozzá. Ugye furcsán hangzik ezután, hogy mégsem fogyasztjuk. Pedig ezek alapvető tápanyagok, aminek minden nap az asztalon kellene lennie, egy egészséges étrend részeként.
Honnan és honnan ne tájékozódj:
A magyar forgalmazók többsége, tisztelet a kivételnek természetesen, csak a saját termékének vélt vagy valós előnyeit sorolja, mintha csak az lenne az egyetlen megfelelő és persze "mindenre jó". Ezért érezheted úgy, hogy sokszor ellentmondásokkal találkozol. Egyes forgalmazók kifejezetten megtévesztik a fogyasztót. Ha túl sok a termékeket magasztaló leírás, túl sok a vásárlói vélemény, ugyanakkor a termékek összetételének leírása hiányos vagy nem egyértelmű, vagy pl. nem derül ki milyen halakból van, honnan származik, ki a valódi gyártó (Magyarországon nincs halolaj gyártás), természetes halolaj vagy halolaj koncentrátum, milyen technológiával készül stb., akkor biztos, hogy egy átlagos vagy akár gyenge minőségű halolaj oldalán jársz.
Én tudományos kutatásokat olvasok, illetve olyan külföldi forgalmazók oldalait, blogjait, akik korrekt tájékoztatást adnak, amire nálunk még évekig várhatunk. Azt kell, hogy mondjam, nem csak a halolajok, de más étrend-kiegészítők, speciális élelmiszerek terén is ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!