Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért van az, hogy olyan...

Miért van az, hogy olyan nehezen székelek (nemtom h írjam szépen xD)?

Figyelt kérdés
Mármint minden nap tudok menni, és nem is kemény a székletem, csak nehezen jön valamiért. Valamikor ilyen kisebb darabokban jön, valamikor egyben, de tök kevés. Valamikor meg normális. De sokszor úgy érzem, h nem jön ki rendesen,(olyan rossz ezt így leírni :D) szóval, hogy még marad bennt. De kijönni nem akar. És lehet h csak igazából két naponta tudnék menni, mert olyan nagy ingert nem érzek, de minden nap kéne menni, mert közbe érzem, h már ott van. :D Fú de utálok ilyeneket írni. :D Egyébként egészségesen táplálkozom. Sok gyümölcs, sok zöldség, nem zsíros kaják...semmi mű kaja. Nem tudom mi lehet. Lehet h csak annyi h lassabb az emésztésem és csak akkro menjek ha már télleg atomra kell? :D
2010. jún. 13. 10:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Egyél natúr joghurtba kevert lenmagpelyhet :D Az segít :D
2010. jún. 13. 10:21
 2/12 anonim ***** válasza:
fogyassz több rostot!
2010. jún. 13. 10:26
 3/12 anonim ***** válasza:
lehet, hogy aranyered van. ezt egy gasztroenterológiai vizsgálattal simán ki lehet deríteni, a háziorvos tud beutalót adni.
2010. jún. 13. 10:28
 4/12 anonim ***** válasza:
Lehet van lerakódásod a belekben. A lenmag tényleg nagyon jó csak jóóóóó csokat egyél belőle mert lekaparja az ilyet. De ha nagyon zavar beöntést is csinálhatsz othon magadnak. A tvben van egy műsör amiben különböző betegsésegben szenvednek s méregtelenítik a testüket, na abban istenítik a beöntést. Kávésat (bélsár ellen) meg foghagymásat (az élösködők ellen) is csinálnak ott. XD
2010. jún. 13. 10:29
 5/12 anonim ***** válasza:
Igyál almaecetet minden reggel éhgyomorra egy evőkanállal 2 deci vízben elkeverve.És napközben is minden étkezés előtt kb 15 perccel ugyanígy,majd este lefekvés előtt is.Nem túl finom,de meg lehet szokni és csodákat tesz az emésztéssel!
2010. jún. 13. 10:30
 6/12 A kérdező kommentje:
de ha aranyerem lenne akkor fájna is meg minden nem? nem gondolom h olyan súlyos lenne a gond, mert rendesen kakilok (xD) csak igazából nálam sztem olyan 2 nap lenne, mert nem érzek ingert minden nap. És én akkor is elmegyek ha nem annyira kell és azért nem jön ki minden nem? ha reggel megiszok egy meleg zöldteát akkor megyek egyből. :D De ez a lenmag is jó ötlet, De attól pattanásos is leszek nem?
2010. jún. 13. 11:53
 7/12 A kérdező kommentje:
bár aggaszt ez, h néha ilyen kis bogyós. az eleje és aztán jön a rendes. De ez nem mindig vagy így. Egyébként minden nap iszom szinte zöld teát, már sztem több mint fél éve. Nem lehet h már annyira hozzászokott a gyomrom az emésztéselősegítő hatásához, hogy már rendesen nem megy annyira? Mert anyumékkal is ez a baj...szednek ilyen gyógynövényes vmit, ami hashajtó hatású egy kicsit és ettől tudnak menni rendesen wc-re...ha nem szedik akkor nem könnyű.
2010. jún. 13. 11:55
 8/12 z o l i válasza:

Ha szétesik (bogyós) akkor ahogyan fent írták, sok rostot és kevesebb mekis kaját kéne tolni. Próbálj sok folyadékot inni (minden 20kg-ra jusson 1 l - azaz ha 70kg vagy akkor napi 3,5l víz, zöld tea elfogyasztása ajánlott, ennél több is lehet ha bírod, de ne egyszerre, szépen szétosztva)

Egyél sok zöldet nyersen leginkább ubit, salátát, paradicsomot (igaz az gyümölcs), etc.

2010. jún. 13. 21:42
 9/12 anonim ***** válasza:
van belső és külső aranyér, én a belsőre gondoltam. sztem neked az kezd kialakulni.
2010. jún. 14. 04:29
 10/12 A kérdező kommentje:
utolsó előttinek: elolvvastad amit írtam? smemi mű kaját nem eszek és minden nap eszek 2-3 féle zöldséget és gyümölcsöt is. a kedvenceim. és a folyadékbevitel is stimmel.
2010. jún. 14. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!