Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez evészavar? Mit tegyek?

Ez evészavar? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Októberben kezdődött minden, mikor elkezdtem magam éheztetni. A végén màr hashajtóztam magam, mert nem tudok hányni. Fogytam 7kilót. Újra elkezdtem enni(zabálni) december körül és visszahíztam...Szörnyű érzés volt. Undorodom magamtól, de az evés rabja vagyok. Van, hogy napokig nem eszem majd felzabálom a hűtőt és sírok. Szörnyen érzem magam. Úgy érzem csak akkor szeretnének, ha vékony lennék és súlytalan. De közben vagyok annyira önző, hogy egyek,pedig nem érdemlem meg az ételt.

Mit tegyek?

14/L

2018. márc. 26. 15:50
 1/10 anonim ***** válasza:

Szörnyű még olvasni is!

Beszélj anyukáddal és irány a pszichológus!

2018. márc. 26. 15:53
 2/10 A kérdező kommentje:
Járok pszichiátriára, gyógyszert is kaptam, de nem emiatt.
2018. márc. 26. 17:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Elég súlyos gondok vannak veled. Azonnal pszichológus!!!
2018. márc. 27. 10:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Kérlek adjatok tippeket a pszichológuson kívül. Ma is egésznap nem ettem semmit, aztán már szédültem az éhségtöl. Gondoltam eszem egy tál spenótot, de abból az lett, hogy felzabáltam az egész konyhát...Egy szörnyeteg vagyok. Nem tudok mit tenni ellene, segítsetek!
2018. márc. 27. 19:41
 5/10 anonim ***** válasza:
A falásroham a koplalás következménye, ez nyilvánvaló. Sajnos ez egy betegség (bulimia), és profi segítségre van szükséged. Még mielőtt teljesen tönkreteszed a szervezeted. Én sem tudok mást mondani, beszélj a szüleiddel és keressetek egy jó orvost/pszichológust. Most mondhatom neked, hogy minden, amit magadról és az evésről gondolsz, az nem úgy van, csak a betegséged miatt gondolod úgy, és hogy enni muszáj, ha élni akarsz, és hogy egész biztosan sokan szeretnek pont olyannak, amilyen vagy (pl. a családod), de nem tudom, mennyit segít.
2018. márc. 28. 23:16
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen, ez az:(
2018. márc. 29. 19:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia! Igaza van az elottem szolonak, a falasrohamok a hosszas eheztetes kovetkezmenyei, ugyanis amint egy kis tapanyaghoz jut a szervezeted megtobbet kivan, mert fel napokig nem kapta meg a szuksegletet. Azt javaslom, probalj meg napi tobbszor, kisebb mennyisegeket enni, igy nem fogod teljesen kieheztetni magad, es igy falasrohamaid sem lesznek. Tudom min mesz keresztul, en is ateltem. Barmiben tusok segiteni, vagy kerdesed van irj nyugodtan!
2018. márc. 30. 21:24
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez nem bulémia.Evészavar.

A bulémia másból ered,csak sokan nem tudják...

2018. ápr. 22. 20:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Tanás:Egyél napi ötször.Ne egyél cukrot.Este ne egyél szénhidrátot,napközben lehet,de nem zabálás szinten.Mozogj rendszeresen futás,ugrálókötelezés például.Igyál megfelelő mennyiségű vizet.

Attól hízol,ha éhezteted magadat.A szervezeted el kezd raktározni.Ha rendesen eszel,akkor nem leszel éhes a szervezeted nem raktároz,gyorsabb lesz az emésztésed.A kardio edzéssel kalóriát égetsz

2018. ápr. 22. 20:56
 10/10 anonim válasza:

Kedves kérdező, kérlek ne hallgass a 9-es tanácsaira, mert evészavar esetében ez CSEPPET SEM kifizetődő. Remélem, jobban vagy már!

Én is végigcsináltam mindezt, és tényleg jót tesz, ha beszélsz valakivel az érzéseidről, s hogy mennyire küzdesz. Nem kell, hogy örökre így legyen!

Ha az edharcos honlapon (www.grownupintuition.com vagy az instagram oldalon) körülnézel, talán rájössz, hogy ezzel a problémával nem vagy egyedül!

Attól, hogy vékony és súlytalan leszel, még nem leszel automatikusan boldog. Mire elérnéd a korábbi "célodat", rájössz, hogy semmin nem változtat, hogy milyen külsőben élsz, mert a probléma maga nem a tested. Az evés, zabálás, koplalás, fogyás nem old meg semmit, s csak még boldogtalanabb leszel, mert az evészavar magával ragad. Kérlek, merj segítséget kérni!

Kívánom, hogy maradj erős! <3

2018. ápr. 23. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!