Ez evészavar? Mit tegyek?
Októberben kezdődött minden, mikor elkezdtem magam éheztetni. A végén màr hashajtóztam magam, mert nem tudok hányni. Fogytam 7kilót. Újra elkezdtem enni(zabálni) december körül és visszahíztam...Szörnyű érzés volt. Undorodom magamtól, de az evés rabja vagyok. Van, hogy napokig nem eszem majd felzabálom a hűtőt és sírok. Szörnyen érzem magam. Úgy érzem csak akkor szeretnének, ha vékony lennék és súlytalan. De közben vagyok annyira önző, hogy egyek,pedig nem érdemlem meg az ételt.
Mit tegyek?
14/L
Szörnyű még olvasni is!
Beszélj anyukáddal és irány a pszichológus!
Ez nem bulémia.Evészavar.
A bulémia másból ered,csak sokan nem tudják...
Tanás:Egyél napi ötször.Ne egyél cukrot.Este ne egyél szénhidrátot,napközben lehet,de nem zabálás szinten.Mozogj rendszeresen futás,ugrálókötelezés például.Igyál megfelelő mennyiségű vizet.
Attól hízol,ha éhezteted magadat.A szervezeted el kezd raktározni.Ha rendesen eszel,akkor nem leszel éhes a szervezeted nem raktároz,gyorsabb lesz az emésztésed.A kardio edzéssel kalóriát égetsz
Kedves kérdező, kérlek ne hallgass a 9-es tanácsaira, mert evészavar esetében ez CSEPPET SEM kifizetődő. Remélem, jobban vagy már!
Én is végigcsináltam mindezt, és tényleg jót tesz, ha beszélsz valakivel az érzéseidről, s hogy mennyire küzdesz. Nem kell, hogy örökre így legyen!
Ha az edharcos honlapon (www.grownupintuition.com vagy az instagram oldalon) körülnézel, talán rájössz, hogy ezzel a problémával nem vagy egyedül!
Attól, hogy vékony és súlytalan leszel, még nem leszel automatikusan boldog. Mire elérnéd a korábbi "célodat", rájössz, hogy semmin nem változtat, hogy milyen külsőben élsz, mert a probléma maga nem a tested. Az evés, zabálás, koplalás, fogyás nem old meg semmit, s csak még boldogtalanabb leszel, mert az evészavar magával ragad. Kérlek, merj segítséget kérni!
Kívánom, hogy maradj erős! <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!