Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez már evészavar?

Ez már evészavar?

Figyelt kérdés

Dióhéjban annyi a történet, hogy kis koromban mindig nagyon sovány voltam, de tíz-tizenkét éves koromban sikerült felszednem pár kilót, és viszonylag normál súlyban voltam.

Ekkor a családom, rokonok mind megjegyzéseket tettek, hogy milyen "kis pocakom" van, meg "felszedtem kicsit".

Lehet poénnak gondolták, de őszintén nekem nagyon fájt, és kellemetlen volt.

Most 175 centi magas vagyok és 52-55 kiló között mozgok, de hihetetlenül hájasnak, és undorítónak érzem magam.

Strandra nagyon kellemetlen érzés menni, úgy érzem bámulnak, és leírnak az emberek, vagy hogy ők is undorodnak tőlem.

Sokszor próbálok koplalni, de nem igazán megy, ilyenkor gyümölcsöt vagy zöldséget próbálok enni, de néha elkap egy ilyen "roham" és elvesztem a fejem, rosszullétig zabálom magam. Ezután (meg úgy általában étkezés után) hatalmas bűntudatom lesz. Megtörtént párszor, hogy egy ilyen "roham" után megpróbáltam meghajtani a hasam, de nem igazán sikerült (például étolajjal, gyógyszert nem sikerült szerezni)

Ez nagyon komoly?

2016. júl. 15. 19:06
 1/4 anonim ***** válasza:
65%
Ja elég nagy a gáz. Tudod én pont ilyen testalkatra vágyom. Meg a nők, lányok 80 százaléka. Ne hallgass a családra, mert lehet h jo tanacsadok es tamogatnak meg mitomen, de eves es kinezetugyben hulyeseget beszelnek altalaban. Vagy azert mert megszoktak ugy vagy elfogultak az ugyben, vagy sokat varnak toled, tenyleg ne az o szavuk legyen a mervado ebben a temaban! Inkabb vagy sovany mint normalis, de a kovertol messze allsz. Undorodni nem hiszem h undorodnak toled az emberek, max ha kilatszanak a bordaid, e ez ertheto. Ha nem akor irigyek rad a lanyok. En se neznek rad kedvesen, tenyleg cserelnek veled, de hat sokaknak ilyen rossz a termeszete mint nekem :D Vagy feldolgozod egyedul h milyen jo neked vagy felkeresel egy pszichologust, de kerlek ne akarj ehen halni.
2016. júl. 15. 19:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Nyilván poénnak szánták, csak nem gondoltak bele hogy rosszul eshet neked.

Ha 55 kilóval számolunk, akkor is a sovány kategóriába tartozol, szóval maximum azért néznek az emberek mert nagyon vékony vagy.

Amit leírtál, az bulimia (de minimum a kezdete), szerintem érdemes lenne beszélgetned erről a témáról valakivel akiben megbízol, vagy esetleg egy pszichológussal. Még mielőtt komolyabb baj lenne, mert ezekből az evészavarokból nagyon nehéz kijönni, ha egyszer belekerültél.

2016. júl. 15. 21:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Nagyon vézna lehetsz, brrr.

Mi az, hogy evészavar? NAGYON komoly szintű evés- és testképzavarod van s nagyon tudatlan vagy, ha cukrokon akarsz élni (zöldség, gyümölcs... OK, a zöldségben összetett cukor is van, de a szénhidrát az egyetlen nem esszenciális makrotápanyag a háromból... fehérje viszonylag sok kell, zsír viszonylag kevés, de mindkettő alapvető s persze ott vannak a mikrotápanyagok is. a zöldség és gyümölcs sok mindent nem ad meg), a testednek egészen másra van szüksége.

A rosszullétig zabálás is komoly zavar, bár ha kiéhezteted magad, akkor azért nem feltétlenül kell csodálni, ha megvadulsz, én is azt tenném (csak nem ennék rosszullétig).

A bűntudat is nagyon rossz s értelmetlen, a hashajtózás is gond...

A családodról csak a fentiek alapján azért rosszabb a véleményem. Nagyon felelőtlenek.

2016. júl. 16. 00:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, ez az anorexia és bulimia kezdeti stádiuma...Ha nem változtatsz ezen, akkor súlyos következményekkel fog járni...ha tovább fogysz, először a menstruációd marad el, majd a veséd fogja felmondani a szolgálatot és szép lassan elsorvadsz-meghalsz 😩 Ezt akarod? Ugye nem?

Rádférne pár plusz kiló - amit Te a testképzavarod miatt most nem látsz, de hidd el, az életet is veszélyezteti ha így folytatod!

A nem evés kevés idő után is súlyos következményekkel jár.

A hashajtózás pedig tönkreteszi a bélnyálkahártyát, a későbbiekben súlyos -akár életen át tartó - székrekedéssel küzködhetsz.

Hidd el, nem okítani akarok, csak én is szenvedtem ilyen betegségekkel, sajnos én sem úsztam meg büntetlenül.

Amikor már 45 kilónál elmaradt a menzeszem az orvosok kórházban, infúzióval tápláltak...ez kb. 20 éve volt. És akkor ugyan nagyjából felépültem, de a fennmaradó gyomor és bélpanaszokkal a mai napig küzdök (gyomorfekély, állandó székrekedés,stb.)

NE AKARJ ÍGY JÁRNI, mint én! Ha egyedül nem tudsz megbírkózni ezzel, fordulj szakemberhez! Nem ciki, ne szégyelld, rengeteg a testképzavaros/anorexiás / bulimiás beteg!

És még annyit (szinte biztos, hogy a családod a "beszólásokkal" olyan mély sebeket ejtettek a lelkeden, hogy emiatt nem tudod most elfogadni magad! Nálam ugyanez volt a helyzet, csak a "kedves beszólogatók" az iskolatársak voltak.)

2016. aug. 1. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!