Ez már az evészavar kategóriába tartozik?
Mindig a súlyom jár az eszemben, próbálok naponta 200-300 kalóriát enni, de max. 500-at. Ha jó napom van, akkor sikerül 300 alatt tartanom, ha nagyon jó, akkor mínusz kcalos napom van (többet mozgok le mint amennyi eszek). Étkezési naplót vezetek, amibe leírom hogy hány grammot ettem és mit, és hogy az mennyi kalória. Ha hízok, akkor nagyon kiakadok, és sírok és megbüntetem magam.
Pár éve tart ez az állapot, kisebb-nagyobb kihagyásokkal 14 éves korom óta (most 17 vagyok). 76 kilóról indultam, ma reggel 59,5 voltam. A célsúlyom először 58 kg, aztán 52, 49 és 45. 45 alá nem akarok menni, az már talán túl sok lenne. 165 cm vagyok.
Ez evészavar vagy mi?
szüleid merre vannak?
komolyan kérdezed, hogy ez evészavar-e?
szerintem tudod a választ.
De ha ez evészavar, akkor miért vagyok még mindig kövér? Miért nem fogyok akkor? Miért nem vagyok olyan vékony mint a legtöbb lány? (Nem feltétlenül az anorexiások, hanem a normál lányok akik rendesen esznek. Sokkal kövérebb vagyok mindenkinél...)
Illetve ha ez tényleg evészavar, akkor milyen? Nem hiszem hogy bulimia, mert próbáltam meghánytatni már magam, de sose sikerült, megijedtem mindig.
Ja és most jut eszembe, hogy ha nagyon sokat eszek, akkor mindig beveszek egy csomó hashajtót, hogy ne maradjon bennem...
Ez akkor anorexia? Vagy mi?
A szüleimet nem érdekli, észre se veszik...
hashajtót szedni nagyon nem normális dolog. csomóféle problémád lehet belőle.
165 centivel az 59,5 kg teljesen jó szerintem.
ha linkelsz egy képet, jobban lehetne látni mondjuk.
de amit csinálsz, az semmiképpen nem normális. pszichés problémáid vannak eleve.
500kalória az iszonyatosan kevés... előbb utóbb kórház lesz a vége... az, hogy ilyen kalóriabevitel mellett hízzál az lehetetlen... az, hogy nő a súlyod, nem feltétlenül jelenti, hogy híztál... ha pl tegnap csak 5dl vizet ittál, ma meg 2litert, akkor ma egyből 2kg-al súlyosabb vagy mint tegnap... amúgy ha meg rendszeresen keveset iszol, akkor a szervezeted vizet fog elraktározni, így emiatt is nőhet a súlyod... a kajával ugyan ez van, ha tartós ideig alul eszel, akkor a szervezeted beáll raktározás üzemmódba, és minden elérhető "felesleget" zsírba fog nyomni...
Én azt javaslom, a testépítők étrendjei után informálódj, elvégre ők értenek legjobban a testünk formálásához, alakításához... én ezzel a szálkásító diétával 8 hónap alatt 40kg-tól szabadultam meg:
120kg-al indítottam, most 80 vagyok...
Anorexia nervosa. Vágytalanság. Étvágytalanság.
Ha még tudatodnál vagy,s benned van a változás iránti vágy,akkor a legjobb amit tehetsz ha szakemberhez fordulsz.
Otthon ez nem fog menni - kivéve ha te valami jógi vagy:) -
A hashajtózás is anorexiás vonás,hiába hasonlít a bulimiára.
165 centihez kitünő a 60 kiló :) !
Zseni vagy!
Maradj ennyi és ezt hosszú évekig is megtarthatod:)!
Ügyes vagy és én szurkolok neked,hogy sikerüljön ezt a súlyt megtartani!
Pont középúton vagy és ez rendkívüli módon fantasztikus hír:)
Üdvözlettel: egy volt anorexiás aki már nem számol kalóriákat,normális testsúlyú,nem az étel és a súly az élete központja hanem minden más.
Szia!
Én is így voltam,mint Te.
Nekem falásrohamaim is voltak. De sikerült kimásznom belőle.
1. Kezdj el sportolni!
Lehet, azért látod magad kövérnek, mert plötyi vagy és alaktalan. Ezen a sport tud segíteni.
2.
Nekem az volt a holtpont,mikor elmaradt a menstruációm és szőrösödni kezdtem.
Addig mondhatták nekem a dolgokat, nem ismertem be.
Sajnos azt kell, hogy mondjam, Neked is el kell érned a mélypontot...Más hibájából az ember nem tanul, csakis a magáéból.
Egyél sok zöldséget,gyümölcsöt és húst!
Ne aggódj a súlyod miatt!
Én csak jót akarok Neked, ezért mondom, fejezd be ezt a dolgot! Nem szeretném,hogy Te is szőrösödni kezdj... AZ én életemet megkeserítette, a Tiédet ne fogja!
Egy életre tönkre vágtam a hormonrendszeremet... Legyél okossabb!
Kitartás! ;)
Elmondanám neked, hogy ha hashajtózod magad, már az is bulimiának számíthat, sőt, ha egy falásroham után őrületes testmozgásba kezdesz, hogy lemozogd, az is bulimia.
Egyébként igen, evészavaros vagy. Nekem a leírás alapján anorexiának tűnik. Mindenképpen beszélj valakivel!
Az a baj, hogy gyűlölöd magad és azt gondolod, ha vékonyabb leszel, sokkal többet fogsz érni, mint most. Elárulom, ez nem igaz: Mindössze olyan illetők jelentek meg eddig az életedben, akik burkoltan, vagy konkrétan ezt sulykolták beléd, hogy mások szeretetéért testileg meg kell változnod. Ezen, ha lesz egy kis időd és erőd végigpörgetni az életed bizonyos szakaszait, gondolkozz el légyszi.
Jótanács az önkínzás elkerülésének érdekében: Ne a kalóriát, hanem az étel minőségét figyeld, mi esik jól a testednek, mitől érzed magad könnyedebnek gyommortájt evés után. Van, aki a tejtől is képes fogyni, másokat meg hízlal... Egy biztos: Ha ügyelsz arra, hogy minőségi fehérjét fogyassz - tengeri hal, csirke/pulykamell, sovány túró, stb... - és naponta/kétnaponta minimum fél órát tornázz intenzíven, plusz olyan folyadékokat iszol, melyek lugosítanak, tuti elindul a fogyás! A nemevés csak arra buzdítja a szervezeted, hogy raktározzon. Sok idő kell neki, míg átbillen és elkezdődik a kóros soványság, mert a magasságodhoz a 45 kg az lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!