Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért kívánom ennyire a...

Miért kívánom ennyire a kaját? Mit tehetnék? ( evészavar )

Figyelt kérdés
Anorexiából gyógyulok, rendesen eszek is ( figyelnek ) de evés után is állandóan kívánom a kaját és nem tudom, hogy álljam meg, hogy ne egyek.. :( Ismerőseim azt mondják nyugodtan egyek mert rám fér a hízás, de miután megettem a "nasit" bűntudatom van és ennek ellenére még többet bírnék enni abból amit épp megkívántam..Nem akarok belecsúszni a bulémiába, hogy hánytassam magam :( Eddig még nem zabáltam be és hánytam de nagyon nehéz visszafogni magam.. Állandóan kívánom a kaját de miért?? :(
2013. okt. 6. 09:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert ki vagy éhezve, tönkretetted magad.

Ez az anorexia következménye.

Most egyelőre tedd azt, hogy nem zabálsz be, de fokozatosan kicsit többet eszel, amíg el nem éred a normális szintet.

A "normális szinthez" figyeld meg, hogy a veled egykorú, és számodra tetsző (nem anorexiás!) alkatúak kb. mennyit esznek. Persze lehetnek egyéni eltérések, de iránymutatásnak jó.

Ha megkívánod az édességet, edd meg nyugodtan. Az is kell a szervezetnek - nem véletlen az, hogy megkívánsz valamit.

De nem kell túlenned vele magad.

Kérd meg a barátaidat/családot, hogy adagolják ki ők neked. Ne is legyen otthon több, mint, amennyit megehetsz bűntudat nélkül. Bízz bennük ebben a témában. És azt pedig edd meg, nyugodtan!

2013. okt. 6. 09:49
 2/5 A kérdező kommentje:
oké köszi :)
2013. okt. 6. 09:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Azért kívánod ennyire a kaját, mert hiányállapot van a szervezetedben: vitaminok, ásványi anyagok.Jelzi a szervezet, hogy éhes, valamire szüksége van, csak azt nem tudja mondani, hogy pl kalcium kellene.
2013. okt. 6. 14:33
 4/5 anonim válasza:

:) szia!

Gyógyult anorexiás vagyok.

Szeretnélek segíteni a tapasztalataimmal! :) Ha elfogadod

Próbáld meg,hogy amikor úgy érzed bűntudatod van, azt mondod magadnak: ,,Na és?!"

Most komolyan téged az alakod határozna meg,hogy te értékes,kreatív,jólelkű ember vagy?

Figyelj,nem könnyű de meg tudod csinálni ha akarod,ha szánsz magadra elég időt.

A lényeg: olyat egyél amit kívánsz és annyit amennyi jólesik,az étkezések közt legalább várj 3 órát mert kicsit pihenjen az a gyomor is,igyál elég folyadékot,azt is bízd az érzéseidre.

Hidd el a belső iránytűd ami a szervezetedben van a legpontosabb és legcsodásabb dolog :)

Azért kívánod állandóan a kaját mert a generált bűntudatod nem hagyja nyugton a lelkecskédet:)

S mivel állandóan a kajával,kalóriákkal,alakoddal foglalkozol nem is csoda igaz(?)ha állandóan ennél.

Próbálj meg kreatívkodni,olvasni,rejtvényt fejteni,sétálni vagy bármit,fürödj meg ,nézz meg egy filmet,csak ne a kaja és a tested legyen a központ a napjaidban!

Hajrá én szurkolok neked! :)

2013. okt. 8. 10:59
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi<33 nagyon jó tanácsok! :'3
2013. okt. 8. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!