Vegán életmóddal visszafordítható a már fennálló Alzheimer kór?
Figyelt kérdés
Én egyedüli vegán vagyok a családba. Az apukámat alzheimer kórral diagnosztizálták, és szerintetek ha elkezdene növényi étrendre áttérni, akkor visszafordítható lenne ez a betegség?
Mert azt tudom, hogy a vaszkuláris demencia ahhoz vezethető vissza h az apró vérsejtek az agyban elzáródást okoznak, és nem kap elég oxigéndús vért, ezért gondoltam, hogy a növényi étrend segíthetne.
2018. febr. 12. 22:50
21/22 anonim válasza:
Szia! Ez egy nagyon jó kérdés!Sajnos az étrend betegségekre való hatása csak most kezd bekúszni a köztudatba. Mikor természetgyógyászatot tanultam és olyan helyen dolgoztam, ahol sok ember megfordult sokféle problémával, elkezdtük kutatni, hogy vajon a búza mentes étrend lassíthatja, vagy akár visszafordíthatja-e az ilyen demenciákat. És bizony arra jutottunk, hogy-bár nem lenne könnyű bevezetni széles körökben, vagy tanulmányt készíteni belőle (tesztalanyokkal)-de igenis érdemes lenne, hiszen akár egyedül a glutén-keltette folyamatos gyulladás is okozhat elbutulást. (Merészen hangzik, tudom. Egyetlen ember volt, aki visszajelzett az ügyben, és ő határozott változást észlelt magán). Ezt a vonalat követve a vegán étrend egy erősen kímélő, illetve gyulladás csökkentő étrend, én látom benne a rációt, de nem tudok kutatásról az ügyben. Az biztos, hogy a vegyes étrend MINDENKÉPPEN nehezíti a gyógyulást vagy szinten tartást. Plusz kiegészítésként B12-t, lecitint, esetleg B1-vitamint javasolnék.
22/22 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!