Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vegán életmóddal visszafordíth...

Vegán életmóddal visszafordítható a már fennálló Alzheimer kór?

Figyelt kérdés

Én egyedüli vegán vagyok a családba. Az apukámat alzheimer kórral diagnosztizálták, és szerintetek ha elkezdene növényi étrendre áttérni, akkor visszafordítható lenne ez a betegség?

Mert azt tudom, hogy a vaszkuláris demencia ahhoz vezethető vissza h az apró vérsejtek az agyban elzáródást okoznak, és nem kap elég oxigéndús vért, ezért gondoltam, hogy a növényi étrend segíthetne.

2018. febr. 12. 22:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
72%
Hogy vissza tudja-e fordítani, azt nem tudom. Sajnos nem hiszem. Talán az előrehaladását megakadályozhatja, hiszen a kialakulásában elsődleges szerepet játszanak az állati ételek. Ha édesapád nyitott erre az életmódra, mindenképp érdemes kipróbálnia.
2018. febr. 14. 21:25
 12/22 anonim ***** válasza:
22%

"hiszen a kialakulásában elsődleges szerepet játszanak az állati ételek"

Ezt meg honnan veszed?

2018. febr. 14. 22:05
 13/22 A kérdező kommentje:
Kína tanulmány, és még egy csomó más tanulmány is ezt bizonyítja.
2018. febr. 14. 22:32
 14/22 anonim ***** válasza:
31%

A Kína „tanulmány” nem bizonyít semmit, mert az egész egy áltudományos propaganda.

Ha alaposan megvizsgáljuk, akkor valójában pont az ellenkezőjét kapjuk mint amit a vegán-hárekrisna propaganda állít. Bővebben itt:

[link]

[link]

És az a „csomó más tanulmány” sem tudta bebizonyítani, hogy a húsevés káros lenne. Csak azt, hogy a FELDOLGOZOTT hús evése káros (a kettő közt a vegánok valami miatt nem tesznek különbséget).

2018. febr. 14. 23:10
 15/22 anonim ***** válasza:
24%

denise minger....ÉDES F.ASZOM :DD

Egy ignoráns bölcsész blogger csaj véleménye mérvadóbb mint egy biokémikus egyetemi professzoré :D

Erre, már én is csak idézni tudok valakitől: 'Nehogy már a takony egye az óvodást' :)

2018. febr. 14. 23:17
 16/22 anonim ***** válasza:
47%

Személyeskedés. (tipikus hiba)

De semmi gond.

Akkor egy másik biokémikus:

[link]

és az Olasz Rákkutatók Inézetének a véleménye:

[link]

már elég érvnek számít?

Vagy talán a gonosz húsipar lefizette az egész rákkutató intézetet?

2018. febr. 14. 23:29
 17/22 anonim ***** válasza:
50%

“Vagy talán a gonosz húsipar lefizette az egész rákkutató intézetet?”

Ömmm igen... De ebbe mi a meglepő őszintén? Amerikában nyílt titok, hogy a trösztök és lobbik irányítják az egész államot, aki ezt nem látja be az egy naiv hülye. Képzeld a gonosz gyógyszeripar is ezt teszi!! Sőt a gonosz “bankipar” pedig nem kölcsönt akar adni, hogy a szép új házad felépíthesd és boldogan élhess, hanem azt akarja, hogy eladósodj és “mindig a bank nyer”, a házas kell neki nem az a kis kamat. Jóreggelt!

2018. febr. 26. 22:24
 18/22 anonim ***** válasza:
31%

Értem, tehát akkor az összes olyan kutatókat, akik azt bizonyítják be, hogy a húsok valójában nem mérgezőek, azokat mind lefizetje a csúnya gonosz húsipar.

De feltételezem a hárekrisnásoknak meg a vegánlobbinak még véletlenül sem jutna eszébe lefizetnie senkit sem, jól mondom?

2018. febr. 26. 23:07
 19/22 anonim ***** válasza:
95%

Vegán lobbi :D Ne hasznalj olyan szavakat amiket nem ismersz :) Majd ha mar mindenki husmentesen fog etkezni lesz vegan lobbi, bar ez gyanitom sosem fog bekovetkezni, elobb esztek szintetikus hust mint valodi zoldseget. Erted a poent? Elobb eszel egy laborban kitenyesztett valamit! Ezt hivjak husipari LOBBINAK, hogy te es meg sok szaz millio ember azt hiszi, hogy ez egy elengedhetetetlen egeszseges es normalis taplalek, es inkabb demonizalod a veganokat es bennuk keresed a bunbakot pedig azt nem kell keresned, ugyanis nekik adod a penzed nagy reszet amit elelemre szansz, ezzel viszont kizarolag a husiparnak teszel jot, se magadnak se a csaladodnak se a kornyezetednek. Vegan lobbi edes istenem... Ismersz te egyaltalan veganokat? Gondolom jo nagy idiotak lehetnek hogy ilyen ellenseges vagy a temaval.

Ha neked annyira nehez elhinni, szembenezni a valosaggal, hogy igen atvernek, atver a kormany atver a gyogyszergyar atver meg a husipar is. Kapitalizmus van, minden a penzrol szol nem kell nagy logika hogy kisikabizald kit milyen erdek mozgat. Az egeszseges ontudatos emberben van penz? Nincs. A halottban van penz? Nincs. A beteges birkakent mindent elhinni kepes emberben? Nana, hogy van, o vesz meg mindent. O veszi meg a tv musorokat, a “stop soros” kampanyt, a kemoterapiat, a vernyomas es cukorgyogyszert, no meg a pick szalamit feher kenyerrel. Igazabol neked is erdeked lenne agyat noveszteni, nem nekunk a “vegan lobbinak” :D Erted a zoldseg nagykeresek csapjai sokaig elernek am :D Meg a gonosz bio kistermeloke, es a sok velejeig romlott allatvedorol nem is beszelve. Poennak szantad ezt a gonosz szot, de mit hasznalnal azokra akik milliardos tetelben kinoznak es meszarolnak le allatokat, hogy eladjak azt a mocsingot? Jofej? Arrol nem is beszelve, hogy az 50es evekben peldaul konkretan haborus bunosok ultek a gyogyszergyarak vezetosegeben Japanban peldaul a 731-es biologiai hadviselesi alakulat volt vezetoi, keress rajuk miket “kiserleteztek”. Szerinted normalis dolog ez? Szerinted jok a gyogyszerek? Jok a husok? Aki nem hisz ezekben az meg hulye? Kepzeld voltak olyanok is akiket lelottek, eltuntek, olyanok akik az esoerdok kiirtasat osszehoztak a husiparral a nyilvanossag elott, a fejlettebb orszagokban pedig az ellehetetlenites, perek, lefizetesek es kamu tudomanyos kutatasi eredmenyek azok a modszerek amit hasznalnak. Miert? Mert tobb tizezer milliardos iparagak ezek. Ennyi. Ha az emberek rajonnenek, hogy mit esznek, mit szednek be ledolne a kartyavar. Ez a penzrol szol, az kell nekik minden aron. Ilyen egyszeru.

2018. febr. 27. 10:52
 20/22 anonim ***** válasza:
44%

Érdekes, hogy te nyavalyogsz, hogy ne ítélkezzek, amikor te meg olyanokat mondasz rám, amik egytől egyig hazugságok.

"elobb esztek szintetikus hust mint valodi zoldseget"

Valódi zöldséget és valódi húst eszem. De ellenben a legtöbb vegánon azt látom, hogy szintetikus étolajokat használ, mesterséges génmódosított szójás-műanyagot esznek, fehér lisztes csipszeket esznek stb. (tisztelet a kivételnek)

"Elobb eszel egy laborban kitenyesztett valamit! Ezt hivjak husipari LOBBINAK"

Nem. Mint mondtam, csak természetes húst eszek. A mesterséges szintetikus húsipari termékek mérgezőek, mivel szinte nincs is bennük hús, nagy részük szója és mesterséges adalékanyag. Ha megnézed a párizsit, felvágottakat stb azt látod, hogy alig 5-10% hús van bennük. Ezért olyan károsak.

"Ismersz te egyaltalan veganokat?"

Igen. De normálisakat sajnos még nem.

"Ha neked annyira nehez elhinni, szembenezni a valosaggal, hogy igen atvernek (...)"

Csak olyan dolgokat eszek meg amelyekről tudom, hogy nem károsak. Ezért nem eszek feldolgozott „hús” termékeket, mert azok bizonyítottan rákkeltőek. Viszont kizárólag természetes húst viszont már igen, mert azok meg bizonyítottan nem rákkeltőek:

[link]

[link]

És annyit még nem ártana hozzátenni, hogy a feldolgozott növényi ételek is ugyanannyira rákkeltőek, mint a feldolgozott húsok.

A többi folytatásának a válaszodnak meg semmi köze a jelen témához.

A vegán lobbin meg nem tudom mit akadtál ki annyira. Nem értemi mi olyan hihetetlen abban, hogy a hárekrisna-féle szekták lefizetnek embereket, hogy velük egyetértsenek. Úgy tűnik fogalmad sincs mekkora pénz van az ilyen szektákban. Láttam én is egy orvost, aki azt ecsetelte, hogy a hús milyen káros, egész véletlenül meg kiderült róla, hogy tagja a krisna-tudatnak, milyen véletlen...

A gond nem a hús evésével vagy nem evésével van, hanem a mértéktelenséggel. Azaz egy mértéktelen vegán sokkal jobban szolgálja a kapitalizmust és pénzéhes oligarchákat, mint egy tudatos mértékletes húsevő (mint pl én).

2018. febr. 27. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!