Vegán életmóddal visszafordítható a már fennálló Alzheimer kór?
Én egyedüli vegán vagyok a családba. Az apukámat alzheimer kórral diagnosztizálták, és szerintetek ha elkezdene növényi étrendre áttérni, akkor visszafordítható lenne ez a betegség?
Mert azt tudom, hogy a vaszkuláris demencia ahhoz vezethető vissza h az apró vérsejtek az agyban elzáródást okoznak, és nem kap elég oxigéndús vért, ezért gondoltam, hogy a növényi étrend segíthetne.
Nem. Egyáltalán nem.
Az Alzheimer-kót tüneteit elsősorban a magas glikémiás indexű ételek csökkentésével lehet enyhíteni.
Továbbá nagyon sokat segít az omega-3 bevitel is. Vagyis a sok halfogyasztás az ami segítene.
Eddigi tanulmányok alapján, a növényi étrendűek köreiben ritkábban fordul elő mint mindenevőknél, de arra nincs semmilyen legalábbis általam ismert tanulmány, hogy már betegekre milyen hatással van...
Találkoztam már rákossal, aki mindent kipróbállt, de meghalt...
De olyan tüdőrákossal (ex) akiről már minden orvos lemondott, a felesége már a temetést tervezte, a hozományéhes rokonság már dörzsölgette a tenyerét, és túlélte és felépült, ő a vegan kosztra és a testmozgásra fogja... én meg arra, hogy csodák vannak és kész...
Ha úgy gondolod, próbáljátok ki, nagyon nem ronthat a helyzeten, szar betegség, mi os átestünk rajta gyerekkoromban nagymamámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!