Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha akarva se tudok több vizet...

Ha akarva se tudok több vizet meginni másfél liternél, de székrekedésem van és nap végére vizesedek is, többet árt vagy használ, ha teát is iszok?

Figyelt kérdés
Csak cukros a tea, igyekszem csak vizet inni, de nem tudok így sokat. Az édes tea csak jobban itatná magát, így elvileg több folyadékot is sikerülne meginni. Vagy a cukros ital még többet árthat a helyzeten? Azon kívül, hogy kipróbálom, van ennek értelme vagy feleslegesen szoktatnám magam vissza a cukros italra?
2018. febr. 12. 18:31
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Felnőtt ember vagy. Megfogod a poharat, beöntöd a vizet a szádba és lenyeled... akár csúszik akár nem... nem rinyálni kell, hanem megoldani.
2018. febr. 13. 09:56
 22/28 anonim ***** válasza:
Az a kérdés, hogy rendszeres ivás (akkor is, amikor nem kívánod), vagy székrekedés. Választhatsz.
2018. febr. 13. 10:34
 23/28 A kérdező kommentje:

Már most öklendezek a víz ízétől. Nem rinyálok csak nem esik jól! Hosszú távon úgyse lehet magamba erőltetni ha nem megy..

Kerestem neten, a hozzászólásaitokat olvasgattam, megkóstolom a rooibos teát ízesítés nélkül, állítólag az finom úgy is, meg próbálok többféle ízesített vizet.

Köszönöm a válaszokat és külön köszönet, akik a kérdésre válaszoltak, kérdőrevonás helyett.

2018. febr. 13. 13:49
 24/28 anonim ***** válasza:

"megkóstolom a rooibos teát ízesítés nélkül, állítólag az finom úgy is"

Mindenféle gyümölcstea is finom ízesítés nélkül is, azokat is próbáld ki.

2018. febr. 13. 22:11
 25/28 anonim ***** válasza:
0%
Egy ilyen édes függő rinyànak semmilyen tea nem lesz finom ízesítés nélkül...
2018. febr. 13. 22:16
 26/28 A kérdező kommentje:

Egész jó ez a tea, igaz kevés citrom levét azért tettem bele, a víznél több csúszik le belőle az biztos.. és így a víz se esik rosszul, hogy nem állandóan azt iszom.

A sima gyümölcstea nekem azért keserűbb.

2018. febr. 14. 08:22
 27/28 anonim ***** válasza:
Egyik napról a másikra nem lehet leszokni az édesről, ha édesszájú vagy. De ha egyre több édesítetlent is iszol, akkor egyre inkább hozzászoksz, és egyre jobban fog esni.
2018. febr. 14. 18:15
 28/28 anonim válasza:

Amióta tavaly nyáron elájultam, mert kiszáradtam (előtte alig ittam meg 1 litert nyáron is!), azóta baromira odafigyelek, hogy mindennap meglegyen a 2 liter. Eleinte nehezemre esett, hogy ezt tartsam, de mára már természetes, meg sem kell erőltetnem magam.

Amiket szoktam inni: legfőképpen víz (csapvíz!), a teákat cukrozatlanul, sokszor citrom nélkül iszom már évek óta, időnként frissen facsart citruslé, és gyümölcsök. Egyedül a kávét iszom cukorral, de abba is éppenhogy rakok, a teát már jobban szeretem önmagában (szerencsére ma már vannak nagyon finom teák amikhez nem kell cukor).

Szerintem fokozatosan próbálj leszokni a cukros teáról pl, azt én is csak úgy tudtam csinálni. Mindennap vagy minden alkalommal kicsit kevesebb cukrot tegyél bele a teába.

2018. márc. 10. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!