Ha akarva se tudok több vizet meginni másfél liternél, de székrekedésem van és nap végére vizesedek is, többet árt vagy használ, ha teát is iszok?
De mi az, hogy többet nem tudsz meginni? Kihányod, vagy hogy kell ezt elképzelni? Azért a vízen kívül van még leves, tej, stb., azt is számítsd bele.
A székrekedésre amúgy nekem nagyon bevált a zabkorpa joghurttal, ezt csak mellékesen elmondom, ha már próbáltad, bocsi, csak tipp ;-)
Most: aszalt szilvát egyél, és/vagy aszalt meggyet.
Általában: hogy iszod meg azt a másfél litert? Hány részre elosztva?
Cukrosra lehetőleg ne szokjál vissza. Akkor inkább tegyél édesítőt a teába, hogy jobban itassa magát.
Én is ilyen vagyok, vízből képtelen vagyok sokat meginni.
Ízesített vizekkel próbálkoztál már? A többsége nem olyan agyoncukrozott, mint az üdítők.
2-es, hányingerem van tőle.
Tejet azt nem iszok, teljesen tejmentesen étkezek légúti panaszaim miatt. Levest nem szoktam enni. Persze van más is, gyümilé meg tea, limonádé, csak a cukros se a legjobb alternatíva azért kérdem, nehogy még romoljon a helyzet miatta.
A zabkorpát megpróbálom, köszi.
Általában a teljes pohár is csak reggel, amúgy meg fél poharak. De próbálok sűrűn, így megy le a másfél liter. Ha néha elfelejtkezek róla (sokszor előfordul) akkor jó ha van 1 liter.
Egyfélét próbáltam ízesített vízből, nem igazán ízlett.
Hány kiló vagy? Mert az sem mindegy. Ha átlagos a testalkatod, akkor szerintem simán elég másfél liter, plusz amit az evéssel beviszel (leves, gyümölcsök, főzelék, bármi).
Székrekedésre nekem az vált be, hogy kevesebb szénhidrátot eszek (főleg a cukorra és a gabonafélékre gondolok). Mert azok rostjai, a közhiedelemmel ellentétben elősegítik a székrekedést. Egyél sok zöldséget, a zöldségrostok oldhatóak, jobban hasznosulnak.
Próbáld ki, hogy pár napig semmi vagy minimális kenyér, péksüti, cukros dolgok, rizs, krumpli. Egyél viszont sok zöldséget, elegendő zsíros kaját (vaj, zsíros húsok, ilyesmi), tojást, meg akár tejtermékeket is. Egy próbát megér, nekem nagyon bevált. A sok mozgás is jó egyébként, serkenti az emésztést.
utolsó avgyok. Ja, bocs, nem láttam, hogy tejmentesen étkezel. Akkor a tejtermékeket hagyd ki.
Én a zabkorpát nagyon nem ajánlom, nálam székrekedést okozott.
"Ha néha elfelejtkezek róla (sokszor előfordul)"
A "néha" szó egész mást jelent, mint a "sokszor".
Magyarul az a helyzet, hogy gyakran elfelejtkezel róla, hogy igyál. Na. Akkor. Mobilod van? Van. Állítsd be, hogy fél óránként vagy óránként csörögjön rád, hogy igyál, és amikor csörög, akkor bármivel vagy elfoglalva, hagyd abba és igyál! Ennyi. Fegyelmezettség kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!