Ha akarva se tudok több vizet meginni másfél liternél, de székrekedésem van és nap végére vizesedek is, többet árt vagy használ, ha teát is iszok?
A CC új termékének, ennek a fuzeteának vannak cukormentes verziói.
A végtelenségig ez sem iható, mert az édesítőszereknek meg van egyéb káros hatása, de még mindig nem cukros meg kalóriamaxos. Ilyeneket is érdemes lehet bevetni.
Persze, az otthoni tea a legjobb, főleg, ha cukor helyett esetleg pici mézzel is meg tudod inni.
Ízesített vizekből is van millió fajta, érdemes több fajtát kipróbálni. Szénsavmentesből Jana, rendesből a Naturaqua vizei pl egész ihatóak, bár ezek nem kalóriaszegények. Oxigénnel dúsított sportvizek is jók lehetnek, bár azok meg piszok drágák, a kérdés, belefér-e a rendszeres fogyasztás. Én most a Vöslauer balance vizeire szoktam rá (meg a limonádéja se rossz, az se túl cukros), az is drágább kategória, de legalább elfogy.
Nyáron az ízesített vizekkel te is játszhatsz házilag, fúziós palackkal a legjobb, de anélkül is meg tudod oldani, mindenféle gyümölcsöt facsarj ásványvízbe, így lesz íze.
#8: 170 cm és 63 kg. Elég sok gabonafélét eszek az tény. Krumplit is, rizset is. Cukor még annyira nem is. Megpróbálom, valamit muszáj leszek.
#10: időszakos, van mikor napokig jól iszok, nem felejtek el, akkor van meg a másfél liter. De tényleg nem minden nap ilyen. De ha napokig jól iszok se jobb a helyzet.
#11: talán tényleg többet kellene próbálnom az ízesített vizet és köszönöm a tippeket!
Mindenkinek köszönöm egyébként!
A vizesedés egyébként biztosan a folyadék miatt van, mínél kevesebbet iszok, annál dagadtabb a lábam. Emiatt is vagyok ennyire a folyadék témán. Régen sok cukrosat ittam, szinte csak azt, az meg csak nem az ideális.
Szerintem 63 kg-hoz elég a napi másfél liter. Az a kajákból származó folyadékokkal együtt már kb. napi 2 liter. De nem értek hozzá annyira, lehet, h tévedek.
A sima vizet felturbózhatod azzal is, ha veszel fagyasztott gyümölcsöt, pl. málnát, és hozzáturmixolod, vagy csak beledobálod. tehetsz bele mentát is.
Krumpli, rizs, ezekkel azért jól tud jönni a víz, ha sokat eszel belőlük... De a zöldségételek is gyakran roppant nagy víztartalmúak, gyümölcs, miegymás... Akár kicsit át is alakíthatod az étrendedet, ha probléma számodra a folyadékbevitel.
Kár, hogy nem tudod meginni a sima teát, pedig a jó teák legtöbb fajtája igazából ízesítés nélkül fogyasztandó... A tea nekem is könnyebben bemegy, mint a víz, bár ha igazán megszomjazom, akkor azért a víznek is roppantul örülök. Máskor pedig ott van nekem a szóda, az valahogy jobb.
Ha túl keveset sikerül innod, akkor azért inkább édesített teát igyál, mint semmit.
Elég sok a CH. Reggelre általában 1 szelet kenyér, felvágottal vagy főtt tojással, ilyesmi. Tízórai gyümi, ebéd és vacsora ugyanaz, hús, bármilyen formában, köretnek vagy krumpli vagy rizses, az általában nem magában, rizibizi vagy rakott zöldséges dolgok. Ritkán tészta. Uzsonnára sokszor péksütit csinálok vagy sütit. Kisgyerekkel vagyok itthon aki durván tejérzékeny úgyhogy mindent én csinálok, kenyérsütést is. De régen, gyerek előtt ahogy ettem, ez óriási javulás az én étrendemben.
Inni 2 deci vizet csak akkor tudok, ha vagy 2-3 órája nem ittam. Valahogy nem csúszik.
"Inni 2 deci vizet csak akkor tudok, ha vagy 2-3 órája nem ittam. Valahogy nem csúszik."
Odáig el sem szabadna jutnod, hogy 2-3 órán át ne igyál. Mondom: a mobilodat beállítod, az majd szól, hogy eltelt egy óra, inni kell. Ivás helyett választhatod azt is, hogy lédús zöldséget és/vagy gyümölcsöt eszel. Zöldségleveket is ihatsz egyébként, pl. paradicsomlét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!