Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 1700 kalória sok a súlytartáshoz?

1700 kalória sok a súlytartáshoz?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és lány. Heti 3-4x edzzek itthon + tesiórák. 45 kg vagyok jelenleg és kb 153-154 cm. És ha nem sok súlytartáshoz, hanem elég, akkor bármivel bevihetem ezt a kalóriamennyiséget? Mert már picikét elegem van az 'egészséges táplálkozásból' meghogy nem ehetek tésztát, édességet stb..

2018. febr. 8. 18:21
 1/3 A kérdező kommentje:
Alapanyagcseréhez 1350 kalória kell kb a kalkulátorok szerint :D
2018. febr. 8. 18:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem lehet megmondani, csak a tapasztalat döntheti el. De nem tűnik soknak.

Nyilván nem viheted be bármivel, a szükséges tápanyagok ugyebár szükségesek. Ha pl. fehérjeszegényen eszel, lebomlanak az izmaid, majd egy ponton meghalsz, ha nem változtatsz. C-vitamin nélkül skorbutot kapsz, elegendő magnézium nélkül eleinte izomgörcsöket...etc.

Nem tudom, neked mi az egészséges táplálkozás, nekem sosem lesz belőle elegem, hisz csodálatos, jókat eszem, viszont nem pörgök rá beteg szinten...

Édességet sokat eszem, persze határozottan egészségeset, legalábbis szerintem, de nekem ez elég.

A tésztát elhagytam , az nekem tényleg nem jó. Ha "mákos tésztát" akarok enni, azt meg tudom oldani alternatív módon, a többi tészta ritkán hiányzik, de évi egy sajtos spagetti igazán nem okoz semmit. Most amúgyis épp pogácsakorszakomat élem. Nem ideális, de bajom nem lesz tőle, sokakkal ellentétben, persze. Évekig kerültem a gabonát, most egy ideig nincs kedvem, a mérleg nyelve átbillent. A lelki egészség is fontos, néha kell némi lazaság. Nem leszek ettől automatikusan ilyen-olyan beteg. Egyesek bizonyos ételeket úgy állítanak be, mintha alkalmilag is méreg volna, miközben elég sok ember élt le egy életet félig azon élve, úgyhogy annyira durván mérgező talán mégsem lehet, mindössze érdemes ritkán fogyasztani.

Sok ételt kihagytam, másokat átalakítottam s tökéletes, néha jobb, mint az eredeti, de ha meg akarok enni egy kakaós csigát (házit, mert ennyire vagyok sznob, illetve nem eszem cukrot, kivéve házi sütiket, amiket én nem tudok megsütni), akkor megeszem. Kb. 10 éve nem ettem kakaós csigát, hamarosan sorra fog kerülni.

Szerintem ez elég jó hozzáállás.

2018. febr. 8. 20:14
 3/3 anonim ***** válasza:
ha ilyen sokat edzel szerintem még kcsit több is mehet, de vigyázz, hogy mert meguntad az egészséges kaját, így azért ne egy nap egyszer egyél pl egy big mac menüt, vagy hogy ne veszítsd el a kontrolt a nasik felett :)
2018. febr. 11. 03:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!