Miért van ez? Éhes vagyok, de mégsem?
Többször is szoktam érezni, de főleg reggelente, hogy a hasam üres és ennem kéne (néha korog is), de én meg nem vagyok éhes és nem bírnék enni, esetleg még hányingerem is lenne, ha ennék.
Ilyenkor mindig attól félek, hogyha nem eszek, akkor majd rosszul leszek vagy elájulok.
Mitől van ez és ilyenkor mit tegyek? Szoktam inni valami gyümölcslét, például 100%-os narancslét, hogy azért valami mégis legyen bennem, de ha nem vagyok éhes, nem tudok enni.
Ne reggelizz, de ha ez gondot okoz később, akkor később egyél vagy mégiscsak egyél valamit.
Én nem érzem, hogy üres-e a gyomrom, a korgás nem éhség, az nem érdekel, én akkor eszem, ha éhes vagyok, vagy amikor étvágyam van (ez utóbbi éhség nélkül nem annyira jó, de ez van). Reggel soha, délelőtt szinte soha. Nekem ez ideális, bevált, hogy neked ez-e a jó út, azt ki kell próbálni, nem tudható előre.
Ha fél nap nemevéstől elájulsz, az azért elég nagy baj, egy embernek viszonylag jól illik bírnia napokig is, persze direkt általában nem célszerű törekednie rá.
Reggel ébredéstől számítva 1-2 órán belül nem kívánom a szilárd ételeket, ezért nem reggelizem már jó sok éve. Max. iszom valamit. Nincs ezzel semmi baj.
Ha nem eszel és rosszul leszel vagy elájulsz, akkor a vércukroddal van gond (én is voltam hipoglikémiás, el is ájultam párszor). A gyümölcslé jó akkor, ha éppen rosszul vagy, de egyébként nagyon nem jó, mert hirtelen felnyomja a vércukrod, aztán félórával később meg lezuhan, és jön a rosszullét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!