Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehetséges túlélni egy étkezés...

Lehetséges túlélni egy étkezési zavart?

Figyelt kérdés

Három éve jelentkezett nálam egy probléma.

Gyűlölöm a testemet, és minden áron fogyni akarok. Radikális változásokat eszközöltem. Egyszerűen abbahagytam az evést. Iszonyatos félelemmel töltött el a tény, hogy ez nem mehet a vègletekig, mert ennem kell. Tehát ettem. Igyekeztem kisebb adagokat, de a testemnek többre volt szüksège, ezért valami kontrollálhatatlan falàsroham jött rám.

Ez így megy azóta. Semmi önuralmam, ha eszek, akkor mindent, amíg a rosszullét rám nem tör. Aztán persze napokig megint semmit.

Mielőtt bàrki megjegyezné, tudom, hogy töbkre teszem magamat ezzel. Tudom, hogy megfelelően kéne táplálkoznom, mindenféle tápanyaggal ellátnom a szervezetemet, és mozogni. De nem megy.

Mindent, vagy semmit alapon élek évek óta.

A kérdésem az lenne, van itt olyan, akinek sikerült hasonló étkezési zavarból kigyógyulnia?

A súlyom a normàlis kategóriába esik. Tisztában vagyok ezzel.

Tudom, ez eléggé össze-vissza lett, de kétségbe vagyok esve.

Bàrmilyen jó tanácsnak örülnék.

19/F

2018. febr. 4. 19:45
 1/6 anonim válasza:

Először is, semmi sem lehetetlen. Sokan kigyógyultak már hasonló betegségekből, abszolút lehetséges :)

Viszont mindenképp érdemes lenne felkeresni szakembert a problémával kapcsolatban (pszichológust), aki segítséget tud nyújtani a probléma lelki részének rendbetételével kapcsolatban. Általában az önszeretet hiánya, önbizalomhiány, kontrollérzés hiánya áll a háttérben, ezen kell dolgozni.

2018. febr. 4. 20:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Ugyanilyen problemam volt, de igen lehetseges kigyogyulni belole.

Nekem sikerult vegleg! :)

Elso lepes hogy hagyd abba az onutalatot es kezd el magad szeretni es legyel halas a testedert mert csak a tied, ne kinozd tovabb es apold a lelked. Ha nem tudod hogy kezdj hozza, olvasd el az eld az eleted cimu konyvet vagy hangoskonyvet(fent van a youtubeon) Louise L Hay-tol. Ha ezzel kicsit melyebben foglalkozol utana megfogsz lepodni mennyire meg tud valtozni az eleted pozitiv iranyban. Ugy fog tortenni minden ahogy a legjobb neked.

En vegan lettem nekem ez segitett es most kitunu egeszsegnek orvendek es imadom minden napom. :)

Sok sikert neked es es ne keseredj el mindenbol ki lehet gyogyulni!

2018. febr. 5. 02:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem kell, túlélhető, én két évig alig ettem, aztán négyig hánytattam magam.

A fogaim szétbaromolásán kívül mára meggyógyultam, bár néha fáj a gyomrom, meg kkivehető a fogsorom, nemsokára csináltatok rendeset. :(

2018. febr. 5. 11:08
 4/6 A kérdező kommentje:

Vegetáriánus vagyok, mióta az eszemet tudom, és igyekszem a veganizmusra áttérni. Persze vegànként is lehetséges "rossz étrendet" követni, úgy érzem az megadná a teljességet. Nagyon kevés olyan emberről hallottam-olvastam, aki ilyesmit maga mögött hagyott. A média inkább az anorexiára hívja fel a figyelmet, ezért gyakran egyedül érzem magam.

Nehéz legyűrni a szégyenérzetet, de azt hiszem megtettem egy lépést. Ugyan nem szakemberrel, de valakivel, akiben megbízom beszéltem.

Köszönöm a válaszokat, igyekszem a legtöbbet kihozni a helyzetemből.

Jó tudni, hogy van, aki ezek után is teljes életet él.

Remélem nemsokára lezárul ez a fejezet.

2018. febr. 7. 15:17
 5/6 anonim ***** válasza:

2. Vagyok

Sok sikert menni fog!:)

Ha nagyon magad alatt vagy vagy segitseg kene nyugodtan irhatsz privatban en meghallgatlak.

Nekem is eleg sulyos volt(leginkabb lelkileg) es megis kigyogyultam teljesen. Van remeny:)

2018. febr. 7. 18:56
 6/6 anonim válasza:

Szia! Tudom hogy ‘régi’ ez a bejegyzés, viszont én is evészavarral küzdöttem/küzdök. Kb. egy-két hónapig 300-500 kalórián voltam minden nap, mellette 8-10 órát álltam/dolgoztam. És ezek az ételek is a zab,saláta vagy gyümölcs. Minden mást kiiktattam és már majdnem a hánytatásig ment ez az egész. Nem mondom hogy mára kigyógyultam, viszont most már ismét eszem azokat az ételeket amiktôl annó sírtam. Minden lehetséges :) Remélem hogy sikerülni fog és ha bármiben tudok segíteni, nyugodtan írhatsz, én is sajnos ezen átestem. Mindenképp a lelki oldalával foglalkozni kell, nekem is ez volt a váltópont. Van amikor egymást követô három - négy napon 400/500kalórián vagyok plusz 12 órás talpalós munkával és edzéssel (amire ennek a kezdetén kaptam rá) viszont többször falási roham jön rám hiszen éhezik a testem amit már néha nem is érzek csak ha elkezdek enni. De remélem, hogy neked ez sikerül! :)

19/L

2018. febr. 25. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!