Ez az étrend egészséges/normális egy 14 éves lánynak? (Evészavaros voltam)
Reggeli: egy szendvics rozskenyérből, egy szelet sonkával + 1 közepes alma
Ebéd: paprikás krumpli (nincs benne kolbász, csak krumpli, hagyma)
Uzsi: egy közepes alma
Vacsi: kb egy csésze zabkása, natúr joghurttal és fahéjjal
Szerintem se számolj, de ha érdekel, akkor le kell mérned az alapanyagokat, nem minden paprikáskrumpli egyforma, ugye, az egyik zsírosabb, a másik kevésbé.
Plusz nem írtál mennyiséget. "Paprikás krumpli", jó, de 20 vagy 120 dkg? Nekem mindkettő teljesen hihető, ki kicsit, ki sokat eszik ebédre (bár én ugyancsak éhen maradnék 120 dkg paprikás krumplival is).
Az előbb regéltem a fehérjéről, de a zsír se tuti, hogy megvan, pedig abból nem kell sok. Cukrokat eszel egész nap, cukrot cukorral, egyszerűt és összetettet, de szinte kizárólag cukrot.
Evészavaros VAGY!
Amíg a kalóriákat számolod és gyakorlatilag alig eszel értelmes kaját addig beteg vagy.
A három éves unokahúgom többet eszik, mint te!
a klinikákon 2500-3000-t szoktak javasolni evészavarból gyógyulás alattra és utána a szintentartásra is. Tehát egészséges/normális-e ez az étrend? szerintem nem. Hacsak a paprikás krumpli nem fél edénynek megfelelő adag és a zabkása minimum egy bögre zabból készült. Szóval szerintem ez még mindig kevés. Minimum 2500 kalória lenne a te korodban,és még akkor is nevetve tartanád a súlyod! gyanítom, hogy nem a kellő bevitelen gyógyultál az evészavarból, remélem már jobban vagy!
14 évesen még fejlődik a szervezeted, és ha most nem adod meg neki azt az energiamennyiséget, amire szüksége van, azt valószínűleg egész életedben bánni fogod! Kérlek, egyél többet, tudom, miről beszélek, és hidd el, hogy magadnak teszel jót :)
Ha nem eszel eleget, azzal gyakorlatilag megtanítod a testednek, hogyan kell raktározni, és ráadásul, minél többet eszel, annál inkább felgyorsul az anyagcseréd. Nem írtál mennyiségeket, de abból, ahogy írsz, nekem az jön le, hogy még mindig túlságosan foglalkoztat az evés, és aggódsz, hogy nem "normális", ahogy viszonyulsz az evéshez. Ezt csak te tudod eldönteni! Ha egészséges akarsz lenni, el kell engedned a korlátokat, és azt enni, ami jól esik, amennyire éhes vagy, és feltétel nélküli engedélyt kell adnod magadnak, hogy megegyél bármit, amit kívánsz. Erről szól az egész gyógyulás. Az egészséges fejben kezdődik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!