Zabkása és kenyér helyett valami más (reggelire)?
Mi a baj a kenyérrel? Ha csak reggelire eszed, az egyáltalán nem egészségtelen. Talán az volt a baj a zabkásával is, hogy mindig ugyanazt etted. Ez azért eléggé egyoldalú. Nem jó.
Váltogasd őket. Kenyérhez meg nagyon sok mindent lehet enni. Zöldségek, sajtok, sonkák.
Szerintem a zabkásától sem lesz bajod, ha nem mindig azt eszed.
Tojásételek is nagyon jók. Sokféleképpen el lehet készíteni.
A tojás a legtöbb embernek igenis laktató, csak persze nem 1-2 darab kell belőle, az nagyon kevés kalória.
Ha a liszttel bajod van, ehetsz sokféle más gabonát, köles, rizs... Vagy olajos magvakat. Szerintem nem gond a gyümölcs reggelire, de én mást is tennék hozzá, mondjuk ehetsz egy gyümölcsturmixot (tej nem kell hozzá, de tojás és mondjuk dió mehet, hogy jobb összetétele legyen, ne csak csupa cukor, ami sokakat nem is laktat).
Vagy bármit, amit ebédre vagy vacsorára is jónak tartasz. Rengeteg opció van, még a korlátozásaid után is sok marad. Én a helyedben próbálkoznék, biztos megtalálod a megfelelő opció(ka)t.
Én mostanában kókusztejjel csinálok tejberizst, édesítőszerrel, így a kalóriatartalma is egész mérsékelt. Kakaóval, fahéjjal, meggyel ízesítve elég finom.
Rántottát simán megeszem kenyér nélkül is, engem 4-5 tojás kifejezetten jóllakat.
Szoktam enni még tonhalat, ez szerintem finom konzerv zöldségekkel, pl. kukoricával, chilis babbal, stb.
Gyümölcsöt lehet éhgyomorra enni, sőt igazából úgy ajánlott.
Tojásból is nyugodtan ehetsz többet.
Mi lenne, ha váltogatnád ezeket? 1. nap kenyér, 2. nap tojás, 3. nap zabkása, 4. nap gyümölcs v. turmix, aztán kezded elölről. Lehet, hogy neked nem jó, ha mindig ugyanaz a reggelid, bármi is az.
Még tippek: chia puding, palacsinta (vannak gluténmentes, sőt lisztmentes verziók is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!