Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vegán akarok lenni, de kiskorú...

Vegán akarok lenni, de kiskorú vagyok. Hogy győzzem meg a szüleimet?

Figyelt kérdés

Mostanra már eljutottam odáig, hogy undorodom a hústól, tejtermékektől, tojástól. Bevállalom azt, hogy főzök magamra, de hát az sincs ingyen. Havonta mennyit kérhetnék erre a szüleimtől, ami reális és megfizethető? Négyen lakunk itt és a családom nagyon sok húst eszik, hiába egészségtelen (és számomra undorító és elkeserítő hiszen az egy holttest), de nem hiszem, hogy elvárhatnám anyámtól, hogy kétszer főzzön egy nap, úgy, hogy 3 műszakban dolgozik.

(Nem vet fel minket a pénz sem, szóval egy igencsak alacsony összegre lenne szükségem.)

2017. nov. 20. 20:56
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Tudod, a föld nagy része takarmánynak kell. Természetesen szükség van a növénytermesztéshez földre, de nem ekkora mértékben.

Egyébként mi a francért írnak ilyen vegán/vegetáriánus ellenzők ebbe a kategóriába?

Ezen kívül a "kiskorú" egy elég tág intervallum...

2017. nov. 20. 21:29
 12/28 anonim válasza:
87%

Hé, ti hülyék!

Megjelölte a vegán címkét.

Miért kell ilyen ellenségesnek lenni? Legalább tudnátok, hogy miről beszéltek.

A felhasznáklt földterületek nagyrésze az állatartás miatt kell, nyílván kell termelni mást is, de ahhoz nem kell akkora föld.

Amúgy meg normálisak vagytok, hogy egy kiskorúnak azt mondjátok, hogy nyomorult, meg haljon éhen?? Undorítóak vagytok...

2017. nov. 20. 21:36
 13/28 anonim válasza:
25%
Hangyát...télen.......hülye vagy??
2017. nov. 20. 21:36
 14/28 Andizsuzsi ***** válasza:
33%

Alapvetően itt nem az a probléma, hogy kiskorú vagy, hanem hogy nincs miből finanszíroznod az életmódodat. Alacsony összegből nem lehet jól vegán étrendet tartani. Vegán étrend mellett szükséges táplálékkiegészítőt szedni, mert van, amihez növényből nem tudsz hozzájutni. Azt is meg kell venni.

(A teheneket nem tartják folyamatosan vemhesen, a vemhes állat nem termel tejet). Lehet etikai okokból vegánnak lenni, de én a fokozatos átállást javaslom. Kezdetben csak a húsról mondj le, azt meg tudod oldani az otthoni étkezéssel is és könnyebb a szükséges tápanyagokat is bevinni. Aztán lépésenként elhagyhatod a többit is ahogy a lehetőségeid engedik.

2017. nov. 20. 21:43
 15/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes választ 27-es. Igen, a kiskorút azért írtam bele, mert még tanuló vagyok, nem rendelkezem önálló keresettel, a kérdésem pedig arra irányult volna, hogy mennyiből tudok kihozni egy elfogadható vegán étrendet.
2017. nov. 20. 21:46
 16/28 A kérdező kommentje:
*24
2017. nov. 20. 21:46
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

24????

Ezt nem kiskorúság ha nincs önálló kereseted hanem lustaság

2017. nov. 20. 21:49
 18/28 A kérdező kommentje:
Nem 24 éves vagyok, az a válaszadó száma....
2017. nov. 20. 21:50
 19/28 anonim ***** válasza:
10%
Nem az ételek a drágák, hanem az étrend kiegészítők, amelyeket meg kell venned, különben beteg leszel. Sajnos ezek manapság több 10.000 Ft-ot is kitehetnek havonta. A többi kaja körülbelül 40.000 Ft-ba fog kerülni egy hónapban.
2017. nov. 20. 22:02
 20/28 anonim ***** válasza:
80%

23 mégis milyen kiegészítők??? Én semmit nem szedek a b12-n kívül és tökéletes az egészségem. A b12-t pedig mindenkinek kellene szednie mert semmilyen élelmiszerben nincs meg természetes módon;’ igaz sok állatot oltanak vele de nem lehetsz benne biztos hogy azt is amit te fogyasztasz. A népesség 30%-a b12 hiányos Amerikában és nincs ennyi vegán ott azt elhiheted.

De hogy ezen kívül mit kéne még szedni azt fel nem foghatom! Az állati erdetű ételek en nincs olyasmi amit ne mehetne növényi forrásból is be inni.

2017. nov. 21. 07:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!