Vegán akarok lenni, de kiskorú vagyok. Hogy győzzem meg a szüleimet?
Mostanra már eljutottam odáig, hogy undorodom a hústól, tejtermékektől, tojástól. Bevállalom azt, hogy főzök magamra, de hát az sincs ingyen. Havonta mennyit kérhetnék erre a szüleimtől, ami reális és megfizethető? Négyen lakunk itt és a családom nagyon sok húst eszik, hiába egészségtelen (és számomra undorító és elkeserítő hiszen az egy holttest), de nem hiszem, hogy elvárhatnám anyámtól, hogy kétszer főzzön egy nap, úgy, hogy 3 műszakban dolgozik.
(Nem vet fel minket a pénz sem, szóval egy igencsak alacsony összegre lenne szükségem.)
Az rendben van, hogy undorodsz tőle, érthető és el kell ezt fogadni másoknak, de a hús nem egészségtelen, ez az állítás nem igaz.
Ülj le és mondd el ezt őszintén a szüleidnek és velük beszéld meg mennyit tudtok erre elkülöníteni. Sajnos mi nem tudjuk hogyan gazdálkodtok. Szerintem ha komolyan előadod és elmondod, hogy neked ez fontos megértik a szüleid. Csak lássák, hogy ez nem egy hóbort nálad.
Miért szerinted pl. a húslevesben nem egy hulla úszik? Gyakorlatban, de...számomra ez etikátlan és undorító.
A hús pedig bizonyos mennyiségben egészséges, de az ember (mint faj) alapjáraton főként növényi táplálékra szorul és kis mértékben húsra
Nem, a tej alapjáraton a születendő borjúnak kellene, de a borjúkat is egyből felhasználja a húsipar (leszámítva a cserét, mert a folytonos vemhesség miatt kb.3 évet él egy tehén)
Egyébként az ember milyen alapon választja ki, hogy melyik állatot eszi meg és melyik erkölcstelen? A hindu vallás szerint a mi disznótoraink erkölcstelenek, szerintünk pedig a kutyaevés az
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!