Napi 3-4 liter folyadékot meginni tényleg sok, félek nagyon (lent)?
1-2 éve életmódot váltottam, tornázok, nem eszek finomított lisztet, és cukrot, valamint naponta 2x főzök teát, ami kb. 3 vagy 3,5 liternek felel meg. Ezen kívül levest is eszem délben. Ma elém állt anyukám, hogy 4 liter folyadékot bevinni az egészségtelen, a cukorbetegek isznak ennyit. Félek, hogyha nem fogom vissza magam akkor elcibál egy vércukorvizsgálatra...Nekem jólesik a sok folyadék, igaz sokszor akkor is iszom ha nem vagyok szomjas, csak azért hogy meglegyen a napi folyadék.
Mit tegyek? Igyak csak 2 liter folyadékot naponta, vagy az is sok? Vagy titokban folytassam amit csinálok, és vigyem be a szobámba a vizet, hogy ne lássák mennyit iszok? Egyáltalán tényleg beteg vagyok mert 3-4 liter folyadékot megiszom naponta? Annyira ideges lettem, hogy sírás határán vagyok...
Semmi gond nincs ezzel, és nincs összefüggésben a cukorbetegséggel sem.
Viszont!
Azt tudni kell, hogy a teát nehezebben dolgozza fel a vese (ez áll a kávéra, kólára, gyümölcslére (!), egyébb cukros löttyökre is) és intenzív munkára van fogva így. Az orvosok szerint úgy szerencsés, ha két pohár tea után iszol egy-két pohár vizet, hogy a vesét "pihentesd". A napi megivott folyadéknál tehát max. a fele legyen tea (vagy egyébb felsorolt folyadék), a másik fele víz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!