Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Napi 3-4 liter folyadékot...

Napi 3-4 liter folyadékot meginni tényleg sok, félek nagyon (lent)?

Figyelt kérdés

1-2 éve életmódot váltottam, tornázok, nem eszek finomított lisztet, és cukrot, valamint naponta 2x főzök teát, ami kb. 3 vagy 3,5 liternek felel meg. Ezen kívül levest is eszem délben. Ma elém állt anyukám, hogy 4 liter folyadékot bevinni az egészségtelen, a cukorbetegek isznak ennyit. Félek, hogyha nem fogom vissza magam akkor elcibál egy vércukorvizsgálatra...Nekem jólesik a sok folyadék, igaz sokszor akkor is iszom ha nem vagyok szomjas, csak azért hogy meglegyen a napi folyadék.

Mit tegyek? Igyak csak 2 liter folyadékot naponta, vagy az is sok? Vagy titokban folytassam amit csinálok, és vigyem be a szobámba a vizet, hogy ne lássák mennyit iszok? Egyáltalán tényleg beteg vagyok mert 3-4 liter folyadékot megiszom naponta? Annyira ideges lettem, hogy sírás határán vagyok...

2010. máj. 30. 17:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Hm. pár éve (16 körül lehettem) még én is pont ennyit, napi 3-4 litert ittam, de ezt pár év alatt ki is nőttem. Mostanra beállt a napi 2 liter. Amúgy az orvosok szerint napi 2-3 liter kell. Nyáron inkább 3. Szóval ne aggódj, nincs semmi bajod :)
2010. máj. 30. 17:14
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
én is ennyit iszok és nem vagyok cukros,és más bajom sincs.egyszerűen csak ennyi esik jól.a fiataloknak amúgyis több folyadékot kíván a szervezetük,mint az idősebbeknek.
2010. máj. 30. 17:15
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy sok! Igaz a cukorbetegek többet isznak, de NEM CSAK ŐK. Igyál amennyi jól esik! Nekem is ki van készítve, én 3 l iszok naponta. Reggel kimérem, estig el kell fogynia. A bőröd hidratáltságának is jót tesz.

De mit teszel a teába?

Egyébként ha anyud meg akarod nyugtatni, a háziorvos az ujjbegyből 1 csepp vérből megállapítja mennyi a vércukrod, és slussz.

2010. máj. 30. 17:18
 4/16 anonim ***** válasza:
49%

3-3,5lieter tea, ha cukrot is raksz bele eléggé nagy cukor mennyiség, amitől lehetsz cukros..

A víztől nem:)

2010. máj. 30. 17:22
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális. A napi minimum folyadék ebben a kórban 2-3 liter. Intenzívebb testmozgásnál ennek akár a 1,5-2 szerese is szükséges lehet. Sőt, egyes sportolók egy egy kiadós edzés, vagy mérkőzés után többszörösét is elfogyasztják. Fontos a vitaminok, ásványi anyagok/sók/ megfelelő bevitele.
2010. máj. 30. 17:23
 6/16 A kérdező kommentje:
Édesítővel és citrommal iszom a teát. Máshol is meg lehet méretni a vércukorszintet, nemcsak a háziorvosnál? Azért örülök, hogy szerintetek nem vagyok beteg, egy kicsit már megnyugodtam. Apukám szerint sem baj, ha sokat iszom, max. jobban mosatom a veséimet. :)
2010. máj. 30. 17:34
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Csak sok vitamint egyél, mert "kimossa" a szervezetedből, amúgy szerintem semmi gond vele:)
2010. máj. 30. 17:35
 8/16 A kérdező kommentje:

Bár most hogy mondjátok, lehet holnap elmegyek a háziorvoshoz, és megnézetem a vércukromat, és akkor ez a gyanúsítgatás megszűnik végre. Ha a háziorvos elmondja anyukámnak hogy elmentem akkor ennyit az orvosi titoktartásról... Előtte akkor nem szabad enni semmit, sem inni? Vagy hogy kell? Reggelire 4 evőkanál müzlit, egy natúr joghurtot, meg néha egy kis tejet is megiszom.

Amúgy pont ez a plusz ideg hiányzik nekem, így vizsgaidőszak közepén...

2010. máj. 30. 17:41
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Menjél be a gyógyszertárba éhgyomorra, ott is megnézik a vércukrodat. Én 38 éve vagyok cukorbeteg. Tudom mennyit ittam meg naponta egy egész kantával, és kipisiltem egy vödörrel. Több esetben a cukorbetegségnek nem is a sok vízivás az előjele. Lehet akár kötőhártyagyulladás, vagy szeméremajak viszketés is. De azért nem árt utánanézned.
2010. máj. 30. 17:50
 10/16 anonim ***** válasza:

17:18-as vagyok. Igen éhgyomorra kéne menni, de szerintem hagyd a vizsgák utánra. Egy cukrosnak ugyanis más tünetei is vannak. Még ha kezdődő is (mint nekem) viszketés, amin a testápoló csak minimális ideig javít. Fura szagú (tömény) pisi.Stb. Olvass utána. Én diétával karban tartom.

De egyébként ha nem éhgyomorra mész, mondjuk 2 órával evés után az is támpont!

2010. máj. 30. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!