Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A levesekben (pl. kápsztaleves...

A levesekben (pl. kápsztaleves) kevés a C vitamin?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Ugyebár a C vitamin már magasabb hőmérsékleten is nagy arányban felbomlik, akkor mi a helyzet a levesekkel?

Példának a kápsztára gondoltam, amiben tudtommal elég sok C vitamin található, de ugyebár főzéskor forraljuk, akkor a benne lévő C vitamin mind használhatlaná bomlik fel?


Előre is köszönöm a válaszokat, mindig is érdekelt ez a téma. (ui. nem vagyok hozzáértő, nyugodtan javítsatok ki ha tévedek!)



2017. okt. 29. 16:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem mind, 100 Celsiusnál jóval magasabb hőmérsékleten bomlik el teljesen a C-vitamin, viszont azért erősen bomlik és minél tovább főzöd, annál kevesebb marad benne.


Százalékokat nem tudok mondani, azt meghagyom az informáltabbaknak. Én magam igyekszem a legtöbb zöldséget nyersen enni s néha aszkorbinsavat is eszem, ártani nem árt. Most pedig jön a csipkebogyószezon...

2017. okt. 29. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Ó igen, most rájöttem, hogy én sem úgy akartam kérdezni, hogy 'mind', hanem nagyrésze. Köszönöm a választ !
2017. okt. 29. 18:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Jól gondolod kedves kérdező, az a nagyrésze, az majdnem mind. A káposztát amúgy is elég hosszú ideig főzöd, hogy megpuhuljon.


[Nem véletlenül írják rá a csipkebogyó teára, hogy nehogy leforrázd! Langyos, vagy hideg vízben áztasd.]

2017. nov. 9. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!