Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy tudom kiszámolni hogy...

Hogy tudom kiszámolni hogy 100 gramm mondjuk gabonapehely egy tányérban?

Figyelt kérdés
Szóval 100 gramm gabonapehely Mennyi egy egy tányérban Hogyan tudom hogy az amit kiöntök az hány gramm?

2017. szept. 30. 09:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Csakis mérlegen tudod lemérni.

Vagy ha pl 500grammos csomag akkor 5 részre osztod, de ez már kevésbé pontos.

Vagy szemmértékre is nézheted, de ez csak akkor lehet pontos, ha már rengetegszer lemérted, amúgy semennyire.

2017. szept. 30. 09:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Erre találták ki a mérleget!

A tányérok mérete igen külöbözö, a gabonapelyhek egységsúlya sem azonos, szóval tippelni esetleg lehet, de még csak közelítöen pontos értéket sem lehet mondani.

Amivel esetleg tudsz saccolni, ha tudod, hoyg a csomagban van pl 500 g, akkor ezt elosztod 5 részre - külön zacskókba - és akkor egy-egy adag kb 100 g lesz.

2017. szept. 30. 10:00
 3/5 A kérdező kommentje:

Koszonom a segitseget.

Csak 100g gpehelybe 380kcal van. Es 3000kcal szeretnek bevinni egy nap de nem tudom hogy... szoval ha napi 6 x eszem kulonbozo kcal kategoriaju eteleket az se fogja a 3000kcal meghaladni:(

Csak 2300-2500 :(

2017. szept. 30. 10:14
 4/5 anonim ***** válasza:
A bontatlan csomagot símára igazítva fektesd le, vonalzóval, centivel mérd meg a hosszát, és számold ki, hogy abból a mennyiségből 10 dkg hány cm??? Azt kiméred egy pohárba, csészébe, és hogy ne feledd, egy cetlire, vagy a csomagolásra írd fel, hogy melyik pohár/csésze van tele 10 dkg-mal.
2017. szept. 30. 10:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Az ismert súlyú csomagot kimérheted akár kanállal és osztasz, szorzol. De párezer egy mérleg s ha kalóriát számolsz, kvázi muszáj.

A 3000 kcal egy más probléma nálad. Miért nem tudsz megenni annyit s az hogy jön az étkezések számához? 3000 kcal akár egyben bevihető, ha olyan az ember és az étrendje. De van, hogy valakinek tényleg kevés hozzá 6 étkezés, akkor vagy egyél még többször (vannak ilyenek) vagy inkább egyél kicsit máshogyan. Kicsit más makrók, más töménységű ételek...

2017. okt. 1. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!