Mivel turbózhatom még az immunrendszeremet?
Egész nyáron szó szerint tömtem magamba a zöldségeket, gyümölcsöket. Most megint fáj a torkom és ilyen izomgyengeséges érzésem van. Stresszes típus vagyok, lehet ez a baj? Szerdán voltam állásinterjún, lehet még annak a hatása a lemerevedéses állapot.
Tavasszal volt hányós-hasmenéses megbetegedésem, ami után még kicsit gyulladásos volt a szervezetem, kórházi kezelés alkalmával készítettek vérvizsgálatot. Azóta készített vérképen lehet egy újabb fertőzés vagy valami más lehetett, mert aprócska gyulladás továbbra is jelen volt. De a nyáron tényleg igyekeztem mindenféle zöldséget enni, főleg nyersen, salátákba, de továbbra is tartom a sok zöldség elvet. Most mégis fáj a torkom. Mindennap sétálok, ha otthon vagyok kertben dolgozok még. Nem tudom, hogy mit tehetnék még annak érdekében, hogy ellenállóbb legyen a szervezetem. Lehet a stressz az oka mindennek?

A neten található számos táplálkozási és vitamin tanácsadás mellett annyit mondanék: levegő és víz. Ha van rá lehetőséged, iktass be havonta egy hétvégét, amikor elmész a hegyekbe (Alpok például) néhány napra olyan helyre, ahol forrásvízhez is hozzá tudsz jutni.
Ha ez nem megvalósítható, akkor itthon javaslom felkeresni azokat a kirándulóhelyeket, ahol forrás is van (Hazánk nagyon gazdag ebben), ha nem tudsz néhány napot eltölteni, legalább a hétvégéből egy napot legyél ilyen helyen. Erdei levegő és forrás (vagy erdei-hegyi levegő). Ezen kívül nem tudom, mi jellemzi még a táplálkozásodat, ha túlnyomórészt növényi táplálék és nyers koszt, az is vezethet az immunrendszer gyengüléséhez.
Érdemes lenne dietetikussal és/vagy orvossal is egyeztetni.
Amit még tudok javasolni az az akupunktúra. Az meg alap, hogy kevés stressz... Erre egyébként a legjobb gyógyír a természet közelsége, ezért is írtam az elején az erdőt.Jobbulást!

Nem kell turbózni, működik az magától.
Egy góckutatás nem ártana, egy körömbenövéses gyulladás, krónikus mandulagyulladás, vagy egy rossz fog is sokat tud rontani a vérképen.
Az egészséges táplálkozás sokat segít, de az nem azt jelenti, hogy csak zöldség-gyümölcs. Megfelelő fehérje-szénhidrát-zsiradék arány, valamint megfelelő mennyiségű vitamin, és ásványi-anyag bevitel. Kevés a hely, hogy leírjam ide, de van számos webhely, ahol fel vannak sorolva a referenciaértékek. A kalóriatáblázatból meg össze tudid állítani magadnak,tudván, hogy milyen ételeket szeretsz, az étrended. Munkás, de megéri.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Mindent megeszek, persze vannak nem szeretem alapanyagok (nem túl sok), de amúgy mindenevő vagyok. A hallal vagyok általában hadilábon. Meg a gyümölcsökkel - sajnos. Banánt szívesen megeszem, almát még belém lehet tukmálni, esetleg narancsot, némi epret, ha éppen terem, de amúgy nem vagyok nagy gyümölcsevő, ami baj. Nagyon szeretnék szedret ültetni a kertben, talán rá tudom venni anyukámékat, hogy rakjanak, azt még szívesen megeszem. Pl a szilvát is csak úgy eszem meg, ha rakok rá némi fahéjat, egyébként valamiért azt sem eszem meg simán. Lehet szimplán csak finnyás vagyok.
Amivel mostanában bajom van, de annál szimplán csak kiiktatom amennyire csak lehet: tej. Reggel a kávémba teszek, de utána már nem iszok tejet, mert meghajt. A tejtől sokszor kell wc-re menni. Amúgy szeretem a leveseket, főzelékeket, habart dolgokat is - a tejföltől nincs bajom eddig.
Még nincs saját állásom, így sajnos limitált dolgokat engedhetek/engedhetünk meg. Kirándulni nagyon szeretek, de akkor is csak a rohanásról szól az egész. Ha elmegyek egyet a barátnőimmel a közeli városba csajos napot tartani, akkor apukám morog, hogy a pénzt költöm (pedig nem is iszok, meg nem költöm hülyeségekre a pénzt), már megint megyek, nem itthon csinálom a dolgokat. Ha itthon ülök akkor az a baj. Ha kirándulni megyünk akár családdal, akár barátokkal megint előjön, hogy csak a pénzt megy meg itthon nem halad a munka - így nagyon jó elmenni bárhová is.
Heti szinten egyelőre nem tudom megoldani, hogy tiszta levegős helyekre elmehessek, de megjegyzem és remélem a jövőben eljutok odáig.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!