Csak vizen és kenyeren mennyi ideig lehet életben maradni?
Van, aki még kenyeret sem evett és egy évnél tovább tartott a fogyása, majd újra elkezdett enni.
Nyilván rengeteg múlik azon, hogy mennyi tartalékod van és azért a kiegészítők is kellenek, különben nagy baj lesz az ilyen-olyan hiányok miatt. Nekem pl. sosem magas a magnéziumszintem mostanság, rövid úton izomgörcseim lennének, aztán jönnének az idegek... Brrr. S valami 2 hónap kellene a skorbutig, ha nem szedek C-vitamint...? Úgyhogy kiegészítő kell, pár hónap után komoly gond lesz nélkülük, ha addig nem.
A kalória még a legkisebb gond, ha sok a tartalék.
A fehérje már problémás, a koplalás eleve folyamatosan viszi az izmot, de fehérje nélkül aztán főleg. Azért elég sokáig kitart az izomtömegünk is normál esetben...
Konkrét értékeket nem tudok mondani, de tuti voltak direkt kísérletek s persze tapasztalatok is (börtön, haláltábor), igaz, az nem kenyér és víz, de koplalás. Ha szinte totális koplalással sok hónapig bírja az ember, akkor a fenti módon is kihúzza odáig. De ez nagyon emberfüggő, hisz van, aki jópár hét után már éhenhal, mert nincsenek tartalékai. A betegeket nem is mondom, azok nyilván sokkal hamarabb meghalhatnak, ha olyan betegségük van, ahol igazán rossz a fenti táplálkozás.
S persze nem mindegy, mennyi kenyérről van szó, de a pocsék összetétele miatt sokat nem érünk a nagy mennyiséggel is, a fehérje úgyis bomlik, kálcium kiegészítő nélkül a csontok is törékenyebbé válnak, a skorbutot már említettem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!