Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Csak vizen és kenyeren mennyi...

Csak vizen és kenyeren mennyi ideig lehet életben maradni?

Figyelt kérdés
sót nem számolva
2017. aug. 5. 22:38
 1/4 anonim ***** válasza:
A kenyérben van só. Pontosan nem tudom, de szerintem 3-5 hónapig simán.
2017. aug. 5. 23:15
 2/4 A kérdező kommentje:
csak??
2017. aug. 5. 23:16
 3/4 anonim ***** válasza:
47%

Van, aki még kenyeret sem evett és egy évnél tovább tartott a fogyása, majd újra elkezdett enni.

Nyilván rengeteg múlik azon, hogy mennyi tartalékod van és azért a kiegészítők is kellenek, különben nagy baj lesz az ilyen-olyan hiányok miatt. Nekem pl. sosem magas a magnéziumszintem mostanság, rövid úton izomgörcseim lennének, aztán jönnének az idegek... Brrr. S valami 2 hónap kellene a skorbutig, ha nem szedek C-vitamint...? Úgyhogy kiegészítő kell, pár hónap után komoly gond lesz nélkülük, ha addig nem.

A kalória még a legkisebb gond, ha sok a tartalék.

A fehérje már problémás, a koplalás eleve folyamatosan viszi az izmot, de fehérje nélkül aztán főleg. Azért elég sokáig kitart az izomtömegünk is normál esetben...

Konkrét értékeket nem tudok mondani, de tuti voltak direkt kísérletek s persze tapasztalatok is (börtön, haláltábor), igaz, az nem kenyér és víz, de koplalás. Ha szinte totális koplalással sok hónapig bírja az ember, akkor a fenti módon is kihúzza odáig. De ez nagyon emberfüggő, hisz van, aki jópár hét után már éhenhal, mert nincsenek tartalékai. A betegeket nem is mondom, azok nyilván sokkal hamarabb meghalhatnak, ha olyan betegségük van, ahol igazán rossz a fenti táplálkozás.

S persze nem mindegy, mennyi kenyérről van szó, de a pocsék összetétele miatt sokat nem érünk a nagy mennyiséggel is, a fehérje úgyis bomlik, kálcium kiegészítő nélkül a csontok is törékenyebbé válnak, a skorbutot már említettem...

2017. aug. 5. 23:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem a kalória vesztésbe fog belehalni az illető, hanem a vitamin hiányba. Legyengül az immunrendszer és kb egy sima náthánál vége lehet.
2017. aug. 6. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!