Baj ha minden nap ezt eszem?
Szerintetek az baj, ha kb minden nap ebédre (a főétkezésre) valami húst eszek krumplival vagy rizzsel? Pl ràntott hús hasàbkrumplival, natúr szelet rizzsel, pörkölt újkrumplival, sütőben sült karaj sajtmártàssal, rizzsel, csirkecomb krumplipürével stb... persze ennék ezekhez mindig savanyúsàgot. A reggeli meg a vacsi változatos lenne, kenyér, néha péksüti, melegszendvics, zabkàsa, vagy csak sima gyümölcs... naponta legalàbb 2-szer ennék gyümit, zöldséget pl paradicsomot szendvicshez, napközben egy banànt vagy almàt, barackot. Havonta egyszer kétszer ennék főzeléket, levest, rántott sajtot/cukkinit, hetente 1-2-szer tojàst.
Tehàt heti 5-6 napon húst ennék krumplival/rizzsel. Ez nagy baj?
Infarktusgyár.
Fordítva kéne: a heti 5-6 napon enni levest, főzeléket A napi 2x gyümi az egyetlen jó ötlet ebben az étrendben, meg hogy zöldséget eszel a szendvicshez, ha már szendvics.
"reggeli meg a vacsi változatos lenne, kenyér, néha péksüti, melegszendvics" - ez neked változatos? Üres kalória üres kalóriával...
Igen. Rettenetesen kevés rost, kevés zöldség, egyhangú, tápanyaghiányos, nehéz és hizlaló.
Mondjuk nem is értem, hogy ilyen végtelenül unalmas és limitált menün hogy vagy képes élni. Én nem bírnám. Több tízezer ízes-illatos-színes étel van a földön, vétek ezt az egyhangú táplálkozást vinni.
"A reggeli meg a vacsi változatos lenne, kenyér, néha péksüti, melegszendvics, zabkàsa, vagy csak sima gyümölcs..."
Ez nem változatos, ez csak fehér liszt valamivel és némi gyümölcs alkalmanként. Unalmas, egészségtelen, tápanyaghiányos,s hasnyálmirigy-gyilkos.
Ja, 2-es voltam.
#Kérdező
Ugyanaz. Nettó szénhidrát, semmi egyéb.
Igen, muszáj.
De nem így, amit leírsz, ez cukorbetegeknek rettenetes. Keress fel egy szakembert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!