Napi 10dk csirkemellfilé elegendő, mint fehérjebevitel? Nem igazán szeretem a húst, ennyit is nehezen eszem meg.
Nekem minimum háromszorennyi kell s alacsony, nem izmos, nem aktív nő vagyok. Brutál kevés van abban, amit írtál.
Csirkemellet sosem ennék, húst sem szoktam, így is sokszor elszállok a fehérjével :D
Annyi mindenben van.
Fehérjéből minimálisan ajánlott napi mennyiség 0,8 gramm/testsúlykilogramm, de ez még nem biztos, hogy fedezi a teljes fehérjeszükségletet, ami függ pl. az aktivitástól, életkortól is.
A vegánok szeretik ezt elbagatellizálni, illetve növényi fehérjeforrásokra hivatkozni. Viszont fontos számításba venni, hogy a legtöbb növényi fehérjeforrás aminosav-összetétele nem megfelelő, így (ha nem akarod tudományos alapossággal összeállítani az étrendedet) könnyen előfordulhat valamilyen aminosav hiánya, ebből pedig fehérjehiány (ld. limitáló aminosavak) és egyéb eü problémák.
Érdemes ezt elolvasni:
A csirkemell 25%-a fehérje, így a napi 100 g nagyon kevésnek tűnik. Persze kérdés, milyen egyéb ételeket fogyasztasz. Ha nem szereted a húst (a csirkemellet speciel én is utálom), ehetsz sajtot, túrót is (ezeknek kb. 17-25%-os a fehérjetartalma), illetve tojást (kb. 10%-a fehérje, 1 db kb. 5-6 g-ot tartalmaz).
Én óvatos lennék az algák kizárólagos fehérjeforrásként való alkalmazásával. Nem annyira könnyen emészthető (sőt, egyeseknek emésztési problémákat okozhat), magas jódtartalma miatt is jobb a napi ajánlott mennyiségnél maradni. Mindazonáltal nagyon hasznos élelmiszernek tartom.
Vannak növényi fehérjeforrások igen, kérdés meg tudsz-e annyit enni, hogy valami értelmes mennyiséget be is vigyél belőle.
100g spenót kb 3g fehérje,borsó 100g/5,5g fehérje.
Vannak persze a hüvelyesek is (bab,lencse), amik sokat tartalmaznak (25g fehérje/100g-kb csirkemellel megyeggyezik), de mellé van bennük 350 kcal 100grammonként és mellé 60g szénhidrát, nem a legjobb fajtából.
Ajánlom ilyen esetekre a tejsavófehérje turmixot, finom is és sok fehérjét is tartalmaz, ráadásul nem kalóriadús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!