Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mikor ke reggelizni? (meg a...

Mikor ke reggelizni? (meg a többi étkezés ideje)

Figyelt kérdés

Soha életemben nem reggeliztem rendszeresen, reggelente nem bírok lenyelni semmit, még vizet sem, de mindig azt mondják, hogy nagyon fontos a reggeli meg a napi 5szöri étkezés.

Például ha megtehetem, hogy bizoyos napokon 10ig is alhatok, akkor keljek fel ugyanúgy 6kor reggelizni, aztán aludjak tovább? Vagy ha 10kor kelek akkor egyből 10 óraival kell kezdeni? De akkor megint nem reggeliztem. Vagy amikor hajnalban kell mennem, akkor hajnal 4kor egyek?

És ha nem is vagyok éhes egyàltalán? Akkor is erőltetni kell?

2017. máj. 31. 11:33
 1/6 A kérdező kommentje:
*kell
2017. máj. 31. 11:34
 2/6 anonim ***** válasza:
53%
A saját napirendedben ébredés utáni 1 órában reggeli aztán 3 óránként kaja. Nyilván aki éjszakás az nem kel fel hajnal 6-kor reggelizni mondván, hogy fontos. Ne legyél hülye...
2017. máj. 31. 11:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2017. máj. 31. 11:48
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

Nem kell erőltetni. Én 3-kor eszem először s ha jót akarok, utoljára (bár súlytartáskor és tömegeléskor még ehetek 1-2 óra múlva, azzal nincs baj). Sokat olvastam erről, ez teljesen korrekt, megvannak az előnyei is, csak a legtöbb nőnek egészségtelen az extrém időszakos böjt :) Plusz sok embernek nem jó, de az ne így csinálja.

Messzea napi összbevitel a legfontosabb, nem az, hogy 1-szer vagy többször eszel naponta. Azt hiszem, a legtöbb ember 3-szor eszik naponta, semmi értelme nincs alibiétkezéseknek, ha nem éhes az ember.

A párom pl. 6-kor bereggelizik, s ez kitart neki 3-ig. Neki is, nekem is muszáj sokat ennünk egyszerre (első étkezésre neki 1000-1200 kcal, nekem több), különben ÉHEZÜNK. Nem kellemes.

Úgyhogy nagy étkezéseink vannak, de ebből nem fér bele sok a napba... Nem is kell.

Van, aki képtelen reggelizni, illetve ha mégis ráerőlteti magát, éhes én enervált lesz s garantált a túlevés (én ilyen vagyok). Nem vagyok mazochista, hogy reggelizzek, csak mert egyesek szerint azt úgy kell. A kutakodásaim nem támasztják alá ezt, a tapasztalataim (sok év reggeli nélkül, sok év korai reggelivel, pár év kései reggelivel) pedig egybehangzóan azt mutatják, hogy a reggeli az egyik legrosszabb dolog, amit magammal tehetek. Elrontja a délelőttömet és az alakomnak se jó.

Rengetegen kihagyják a reggelit és köszönik, jól vannak, élnek, szálkásítanak, kigyúrják magukat, akármi. Nem ezen múlik.

2017. máj. 31. 11:50
 5/6 anonim ***** válasza:
65%

Én sem reggelizem már elég sok éve, és ez így jó nekem. Iskolás koromban a családom mindig erőltette, pedig nem voltam éhes. Nekem ébredés után pár óráig nem esik jól szilárd étel, úgyhogy csak inni szoktam, illetve ebéd előtt néha egy kis gyümölcsöt is eszem.

Szerintem neked sem kellene erőltetni (kivéve, ha alultáplált, evészavaros vagy, vagy más betegség miatt indokolt lenne), hiszen egyértelműen ezt jelzi a szervezeted. Igyál vizet, ebédelj dél körül, utána elég 3-4 óránként enni, ha nem vagy hamarabb éhes. Persze egyél annyit napközben, amennyivel a súlyod az egészséges és neked is megfelelő tartományba esik.

2017. máj. 31. 13:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy fontos étkezés, és az sem igazán számít, hogy hányszor eszel egy nap. A tested nem hülye. Amikor éhes vagy, akkor kell enni.
2017. máj. 31. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!