Miért nem helyettesítik a fehérje porok, a szilárd ételben található fehérjéket?
Tényleg nem?
Azt írta, hogy 600 g kenyérben külön megvan a 60 g fehérje (lehet, hogy csak 48 g). Vagy 250 g húsban, vagy 400 g főtt lencsében (utóbbiban az én táblázatom szerint 36 g fehérje van, úgy tudom, szintén nem komplett fehérjeforrás önmagában). A lencse és a kenyér együtt már elvileg kiadja. Tehát vagy megeszik közel 1 kiló kenyér + főtt lencse kombót, vagy 25 (inkább 30) dkg husit. 2000 kcal vs. 350 kcal.
/6. és 14. válasz írója/
1. Nem azt mondta, hogy egyen csak kenyeret, vagy cdak lencsét, pusztán leírt éhány példát...
2. Minden növényben megvan minden szükséges aminosav, pisztán nem olyan kiegyensúlyozott mennyiségben, mint a húsban...
Ha nem hiszed ajánlom a cronometert figyelmedbe.
A komplettálás egy rég megdőlt hülyeség... a növényi fehérje pedig pont ugyan olyan jó mint az állati... pusztán nem érdeke a kiegiparnak ezt elismerni...
Nem, nem dőlt meg, csak az a vélekedés, hogy egy étkezésen belül kell minden aminosavnak meglennie.
A szervezetünk nem tud fehérjét tárolni, ezért minden nap be kell vinni a minimumot, mert másképpen a testünk elkezdi lebontani az izmainkat (először, aztán mást is), hogy építőanyaghoz jusson. A fehérjeszintézishez pedig minden esszenciális aminosavra szükség van, egy sem hiányozhat.
Persze, biztosan jók a növényi fehérjék is, de oda kell figyelni, hogy minden aminosav meglegyen, megfelelő mennyiségben. A cronometer az aminosavakat is figyeli, vagy csak a fehérjetartalmat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!