Tudnátok tanácsot adni?
Nos,az van,hogy eddig a kalóriaguru.hu kalkulátorát használtam, 50% fehérjére, 20% zsírra, és 30% szénhidrátra állítva. Aztán olvastam,hogy a helyes elosztás 45% szénhidrát, 25% zsír, 30%fehérje. De így meg lehetetlen mennyiségű kalória és szénhidrát jött ki.
Hasból szeretnék fogyni,és lábat meg feneket erősíteni. Muszály egészségesen élnem,mert különben egy hízok (télen éheztettem magam) (vendégségekkor képes vagyok 2kg/nap hízni!)
Nos,hétfőn és csütörtökön 90 perc balett, 10 perc hullahopp, 5 perc bemelegítő torna, 12 perc ugrálókötél (de ezt emelem 3 naponta 1 perccel, 40 percén állok meg) 35 perc jóga, 20 perc biciklizés(iskola és otthon közötti táv)
A többi napon 20 perc bemelegítő torna (nem egyszerre,5-5 perc) 10 perc hullahopp(ez se egyszerre,ez is 5-5 perc) ugrálókötél, 15 perc futás (5-5 perc szintén) 20 perc biciklizés, 35 perc jóga.
Akkor most hogyan állítsam be a tápanyag arányokat? Szénhidrátszegényen szeretnék táplálkozni,de úgy,hogy ne izomból fogyjak,hanem hasi hájból,és a lábaim erősödjenek.
160 cm, 48.8 kg, 13 éves (lassan 14) lány
A válaszokat előre köszönöm
Ui1.: olvastam,hogy aki sportol,sok szénhidrátot egyen,ez is bezavart engem
Ui2.: hosszú távra tervezem ezt az életmódot
Tökéletesen egészséges a testsúly a magasságodhoz nehogy fogyni akarj már!
Egyébként ideálisabb lenne 60-70% szénhidrát, és 20-20/15-15 zsír és fehérje.
Százalékok helyett meg tudnád adni grammban a makrókat? Ennek így nem sok értelmét látom, fogalmam sincs, hány kalóriát céloztál meg egy napra.
Amúgy a súlyod teljesen jó, nem tudom, van-e miből fogynod egyáltalán.
Annyira nem szénhidrátszegény ez az étrend, az mondjuk 50 gramm alatt kezdődik :) De ha sokat sportolsz, lehet, hogy több szénhidrátot is el tudsz használni, bár a forrás sem mindegy.
Fehérjéből neked elég lehet 80-100 gramm, zsírból pedig akkor egyél sokat, ha a szénhidrátot alacsonyan tartod - valamiből kell az energia. Ha nem akarsz hízni, akkor ne egyél mindkettőből sokat.
Ezt a %-os elosztást nem tartom olyan jónak, szerintem nehezebb követni, mint a grammokat.
#2: 120-160 g ch mellett nem lesznek a zsírokból ketonok, nincs rájuk szükség :D
Csak azért kéne a % elosztás,hogy aztán a kalóriagurun ki tudjam számolni a napi szénhidrátot
Egyébként csak minőségit eszek. Semmi cukor (max gyümölcs), fehér liszt, krumpli,fehér rizs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!