Miért nem helyettesítik a fehérje porok, a szilárd ételben található fehérjéket?
A fehérje az fehérje...
A túl sok portól hasmenésed lesz ami nem jó...
A sablon szöveget, hogy a tápkieg nem helyettesít semmit, meg kötelező ráirni a tápkiegre...
Mert hiányoznak azok a zsírok, rostok, szénhidrátok, antioxidánsok, ásványi anyagok amiket a rendes fehérje mellett bevinnél a valódi étellel forrástól függően. Emellett természetellenesen koncentrált anyagok. Ugye nem gondolod te sem hogy az egészséges a teszednek hogy annyi fehérje amit 2-3 kiadós étkezéssel emésztene meg a szervezeted egy pohár shake-kel lemegy?
Sem az emésztésnek, anyagcserének sem a gyokornak, májnak, vesének nrm jó!
Mert félreértelmezed a szöveget...
Nem a fehérjepor nem tudja helyettesíteni a szilárd ételben lévő fehérjét, hanem az étrendkiegészítő nem tudja helyettesíteni a szilárd élelmiszert...
Azon egyszerű oknál fogva, hogy az élelmiszerben nem csak fehérje van, hanem egy nagy rakat nyomelem, vitamin, enzim amikre szükségünk van és pont...
Plusz az egész emésztőrendszerünk a szilárd táplálékra épül... arról meg ne is meszéljünk, hogy a fehérjét úgy emésztük, hogy a bevitt fehérjét amino savakra bontjuk, majd az aminosavakból a sejtjeink felépítik a saját fehérjénket...
Ezzel az a gond, hogy a fehérje bontásánál termelődik ammonia is ami ha sok tömény fehérjét fogyasztasz, egy igen komoly terhelés a májadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!