Miért nem vagyok sohasem éhes?
Kb 4-5 napja nem eszek egész nap szinte semmit, max a levest amit édesanyám belém erőltet ,de igazából soha sincs éhségérzetem. Székletem sincs(ami ugy-e normális) ,de mikor volt étvágyam (1hete még) ,akkor sem volt és nem tudtam teljesen megürülni.
Mozogni nem is igazán mozgok (reggel elmegyek buszmegbe, suliba nagyon keveset , meg du. haza ,esetleg a barátnőmhöz,aki egy utcányira lakik) , de a mozgás mondjuk korlátozva van számomra,betegség miatt.
Napi negyed liter vizet iszok meg KB ,ami nem igazán sok ,sőt.. de nem megy egyszerűen le.
Valaki volt hasonló helyzetben ? Mitől lehet ez?
16 éves lány vagyok
amit még kifelejtettem ,nem fejtettem ki teljesen:
amikor volt székletem,ugy-e egy hete , akkor is székrekedésem volt, nem tudtam teljesen megürülni ,akkor vettem be hashajtót ,keserűsós vizet ittam (ennek a kettőnek a kombója hajtotta meg a gyomrom csak) , akkor nem egészen a végbelemnél ,hanem kicsit fentebb éreztem valamit ,ami "eltorlaszolta" a székletet ,vagy nem is tudom magam pontosan kifejezni..
Bekeményedett a széklet, nem csoda, ha nem iszol eleget, napi másfél-két liter folyadékot meg kellene inni. Glicerinkúpot ajánlok, az kihozza a bekeményedett székletet és igyál sokkal többet, ha nem vizet, akkor teát, gyömülcslét, leveseket.
Többet kellene mozognod, séta is jó, napi 1 óra legalább.
Egyél gyümölcsöket, kivit, almát, banánt, epret, ezek is segítenek, hogy normalizálódjon a székleted és szükségesek is a szervezeted számára.
Egy vérvétel sem ártana, mert tuti, hogy vitaminokat is kellene pótolnod.
Nincs olyan, hogy nem tudsz inni. Akkor menj kórházba és infúzió, mégis mit mondjak? Belehalsz, ha nem iszol, pont.
Ez a legvészesebb, no persze, enni is kéne, de azzal tovább lehet húzni. Bár ha levesből sokat eszel,akkor megvan a vízmennyiség, de nem hiszem, hogy így van.
Éhség és étvágy nélkül is egyél, mert kell. Egy kivizsgálás lehet, hogy nem ártana, mert ez igen veszélyes, amit csinálsz/ami történik veled.
Pusztán az éhség teljes hiánya nem okoz gondot, van, aki soha nem éhes, de rendületlenül eszik, mert kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!