Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha valaki sokáig (2-3 hónap)...

Ha valaki sokáig (2-3 hónap) nem eszik semmi olyat amivel glutént vinne be, és később eszik valami glutén tartalmú ételt, akkor kialakulhat gluténérzékenység annál az illetőnél?

Figyelt kérdés
2017. máj. 5. 19:46
 1/7 anonim ***** válasza:
semmi köze hozzá. attól hogy nem eszik gluténes kaját, attól még le tudja bontani, csak nincs mit.
2017. máj. 5. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Az elsö téved, ha valaki hosszabb ideig nem fogyaszt glutént (vagy ugyanez érvényes a laktózra is), akkor a szervezel leáll az ezt lebontó enzim termelésével és egy ideig ugyanúgy rosszul lesz töle, mintha gluténérzékeny lenne eredetileg is. Ha a gluténmentes idöszak nem túl hosszú, akkor vissza tud állni a szervezet, de túl nagy idö után nem vagy csak részben.
2017. máj. 5. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem.Ha valaki gluténérzékeny akkor az is marad.Ha te nem vagy az és nem fogyasztod egy ideig akkor az nem jelent semmit.

Persze,később kialakulhat.

2017. máj. 5. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Utolsó énnekem is ez jutott eszembe, hogy a szervezet a környezethez változik. De ha 2-3 hónap alatt csak heti 1-szer eszik meg az illető 100 gramm kenyeret, akkor a szervezetet vissza lehet állítani a későbbi (pl.: napi 100-200 gramm kenyér fogyasztásra) nagyobb mennyiségő glutén fogyasztásra?
2017. máj. 5. 19:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti
2017. máj. 5. 19:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha nem vonod meg teljesen a glutént, akkor nem áll le a sezrvezet az enzitermeléssel, csak legfeljebb csökkenti a mennyiséget.
2017. máj. 5. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Csak egy esetet tudok leírni. A párom éveken át max. nagyritkán, rokonnál evett pár falat kenyeret és simán vissza tudott állni. Mondjuk ez rám is igaz.

A tejre nem, attól hasmenése lesz, évekig szinte nulla szinten voltunk. A laktóz sokaknál ilyen, attól tényleg el lehet szokni. Bár nekem nincs több bajom tőle, mint régen.

A rostoktól is el lehet szokni s az visszafordítható.

S van, aki a száraz hüvelyesektől is rosszul van pár év kihagyás után. Vagy a tömény cukortól (persze ennek sincs köze a cukorbetegséghez, egyszerűen az ember rosszul kezeli a drasztikus megugrását a tömény gyors cukornak).


A gluténérzékenység kialakulásáról nem tudok sokat, de sosem hallottam, hogy a gluténmentes táplálkozás elősegítené...

2017. máj. 5. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!