Segítség, ezek alapján lehetek gluténérzékeny?
már hónapok óta nyomozok az egy éve hirtelen, a semmiből feltűnő, szűnni nem akaró gyomorproblémám oka iránt. szűnni nem akaró bélgáz, gyomor/alhaskorgás az előbb említett tünet miatt, felfúvódás, levegőbuborékok a gyomorban, és sokszor székletproblémák.:/
elmentem gasztroenterológiára, a megoldás megtalálásának reményében, és végeztem egy ételtolerancia tesztet, és ezek az említésre méltóbb eredmények:
árpa 30
búza 53
zab 30
kukorica 39
gliadin 29
maláta 27
élesztő 55
kóladió 46
tehéntej 32
(határeset érték: 30-44 ; pozitív érték:>44)
ezek alapján nekem elsőre talán a glutén érzékenység jutott eszembe, viszont a gasztroenterológus nem mondott arról semmit, vagy legalábbis már nem emlékszek, mert akkor abban állapodtunk meg, hogy lejjebb veszek csak a búza és élesztő mennyiségből.
igaz ez javított valamennyit, de nem sokat, és most ráadásul még kezd is visszatérni minden tünet a régihez, szóval még mindig eléggé szenvedek a tünetektől, kezdenek visszatérni. ezért jutott eszembe, hogy lehet hogyha viszont teljesen gluténmentesre váltanék az segítene? szerintetek?
Nem tudom, az vagy-e, de miért nem próbálod ki a gluténmentes életmódot? Csatlakozom az elsőhöz, a szervezet nagyon hamar jelezni szokta, hogy jobb-e neki úgy.
Amúgy én gluténérzékenység nélkül elhagytam egypár éve a glutént (s szinte semmi gabonát nem eszem, de egy kupac egyéb megszorításom is van csak úgy, mert szerintem nekem az jó), igazán nem nagy ügy, bár sokak szerint az. A kenyérimádó párom is elhagyta évekre, semmi gondja nem volt vele neki sem, annyi gluténmentes étel van.
Lehet, hogy segítene, én mindenképpen megpróbálnám gluténmentesen.
#3: nem 6 hét, akár 1-2 év is lehet, mire a sérült, gyulladt bélfal regenerálódik. Persze megfelelő étrend mellett.
Kérdező, a teszt pozitív, tehát érzékeny vagy a fenti élelmiszerekre. Én a helyedben bizony teljesen elhagynám mindet, a tejtermékeket is, mivel azok rátesznek egy lapáttal a gyulladásos folyamatokra.
Amúgy én sem eszem ezeket (többek között) egy éve, különféle autoimmun betegségek miatt. Meg lehet szokni kb. 1-2 hét alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!