Ilyen életmód mellett lehetek cukorbeteg? Esetleg más bajom lehet tőle?
Az ha egy kicsit eszel édességet, azzal még nincs gond. Viszont én ott szúrtam el 2005-ben, hogy jöttek egyéb stresszes dolgok is az életemben és nem tudtam megállni egy kicsi édességnél, hanem faltam, szinte reggeli, ebéd és vacsora helyett is. Aztán 2008-ra derült ki, hogy II-es típusú cukorbeteg lettem. Volt a családban már ilyen betegség apámnál és hamar meg is halt szívinfarktudt kapott amit lábon kihodott, mert nem ismerték fel a bajt, aztán tüdőembóliát kapott és a végén egy agyi infarktus vitte el. Most már vannak jó gyógyszerek a II.-es típ. cukorbetegségre. Viszont nagyon diétázom és a cukorról le is mondhatok ha teljes és hosszú éleltet akarok élni. A korábban kezdődő szövődményeket sikerült megállítani és visszafordítani.
A lényeg, a sok cukros csokis dologtól, vagyis a túl sok szénhidráttól szinte biztos, hogy II.-es típusú diabéteszed lesz, ha volt apai ágon hasonló.
Sajnos én se hittem és jól megszívtam mint a torkosborz. Addig az orvost nem ismertem. Utána meg millió féle tablettákat kell szednek a koleszterin csökkentőtől a vér összecsapódás gátlón keresztül (ami a trombus képződés ellen hat, a vérnyomás csökkentőig mindent szedni kell.) Az ami vissza fordította a komoly kezdődő érfal károsodást, az a sztatin alapú koleszterin csökkentő. AZ ÉLETET MENT. Nálam megindult egy szefmefenékben szokásos retina károsodás és kezdtek sötét foltok megjelenni itt ott és növekedtek. Mára vaknak kellne lennem. Viszont elkezdtem szedni a koleszterin csökkentő sztatint és kb három hónap alatt dasztikusan vissza állt a normális látás mindenhol és azóta teljesen normalizálódott a keringésem. Igaz, most dupla adag sztatint íratok a dokival de megmentette az életetemet és a látásomat is! Na meg minden ér károsodást megállított és rendbe hozott, ami ilyenkor a halálhoz vezető károsodásokat szokta okozni.
Ne juss el idáig!
Inkább kerülj minden olyan szénhidrátot amit nem dolgozol le másfél-kettő órán belül a szervezeted, különben gyorsabban utolér a baj mint gondolnád.
Már én is úgy vagyok vele, ha tudtam volna, de az időt én már nem tudom vissza forgatni. Te még megállíthatod a folyamatot.
.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!