Lehetek gluténérzékeny anélkül, hogy a gyomrom rossz lenne?
Nem vagyok orvos, de sokat olvasok a betegségem miatt táplálkozással kapcsolatos problémákról. Amennyire tudom, elég változatos tüneteket produkálhat, nem mindig okoz egyértelmű emésztőrendszeri tüneteket. Lehet intolerancia is, ami nem egyenlő a lisztérzékenységgel, de okozhatkülönböző tüneteket.
5000 Ft-ért tudsz vizsgálatot csináltatni magánlaborban, ha cöliákiára gyanakszol.
Mi a panaszod?
Hullik a hajam, gyakran vannak az arcomon fájdalmas pattanások, főleg ha pl. sok szendvicset eszek, vagy kakaós csigát, stb.
Képes vagyok 2-3kg-t is ingadozni súlyban hétről hétre úgy, hogy nem változik a táplálkozásom és rendszeresen sportolok.
25F
Ha tudod, hogy ezek a kaják nem jók neked, ne edd őket. Ha a pékáru és/vagy tejtermékek elhagyásától jobban vagy, akkor érdemes ezeket kihagyni az étrendből.
Én voltam ételintolerancia vizsgálaton, most aszerint étkezek, de kevés idő telt el, hogy nyilatkozni tudjak a hasznosságáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!