Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kényszerevés! Mit csináljak...

Kényszerevés! Mit csináljak ellene?

Figyelt kérdés
Nem az olyanokra gondolok akik csak esznek és erre fogják az elhízást és stb., úgyhogy ne gyertek a sporttal, a tegnapi napom úgy nézett ki hogy bingeltem, nem bírtam abbahagyni az evést, addig ettem míg ki nem hánytam.. Mit tudnék csinálni hogy ne történjen ez meg újra, hogy elkerülhessem a binget
2017. ápr. 21. 08:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Vagy olyan szigorú diétád van, ami kiéheztet, és azért vannak falásrohamaid, mert a szervezeted egyszer csak nem bírja tovább, vagy lelki eredetű problémára keresel így megoldást. Nem derül ki, melyik igaz rád, de te tudod szerintem. Tehát a megoldás vagy egy profi által felépített diéta, vagy szakember a lelki bajokra.
2017. ápr. 21. 09:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Ehhez terapeutára van szükség. Ez evészavar, amihez pszichológus segítsége kell, hogy leküzdhesd.
2017. ápr. 21. 09:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Az elsövel egyet értek.

Még annyit, hogy rengeteg más rossz szokása van az embernek. Pl alkoholizmus, láncdohányos, de vannak férfiak akik naponta 10x önkielégitenek(igen ez is komoly függöség).

A te zabálásod is egy függöség. AZ egyetlen megoldás, benned van, hogy egyszerüen ellenállsz. Kiteszel egy x porciót és csak azt és csak annyit eszel...

De szerintem is nézz a háttérbe miért van ez. Kiéhezteted magadat elötte? Van valami lelki problémád?

2017. ápr. 21. 09:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Mi az a bingelés???? LOL! :D
2017. ápr. 21. 09:43
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem tudok semmi lelki problémáról, ez már egy ideje tart, de ennyire rossz még sose volt. Nem éheztetem magam, régen próbáltam egyedül, meg a diétát is, de hamar rájöttem hogy többet rontok vele.

A binge az egy olyan állapot, amikor kikapcsol az agyad és csak tömöd magadba a kaját, rövid idő alatt

Elnézést, lemaradt az 'e'

2017. ápr. 21. 10:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Velem is előfordul. Lehet, hogy unatkozol, sivár az életed és ezért eszel. Pláne ha sóst-édeset mindent összezabálsz. Ez nálam akkor van amikor stresszelek a hízás miatt, meg amikor tartósan 300kcal körül eszem. A sport csak az eredményén javítana (nem hízol el tőle annyira) de a gyomrod akkor is tropára mehet, nem beszélve arról, hogy esetleg beleesel egy ilyen zabálós-hánytatós kombóba mint én (szintén a stressz miatt, hogy meg fogok hízni) Ellene nem tudom mit lehet tenni. Javítottam a helyzeten azzal, hogy órára pontosan beterveztem, hogy mit fogok enni, és ha ehetnékem volt akkor bíztattam magam, hogy xy órakor szabad, kajás videókat néztem ( [link] ) jól esett a fülemnek és a szememnek xD Illetve az étkezéseimet terveztem és számoltam. Módosítgattam stb.

Remélem segítettem :) sok sikert és vigyázz magadra

2017. ápr. 22. 15:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen! Köszönöm szépen, és te is:)
2017. ápr. 22. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!