Állandóan eszek, sokszor már hányingerem van, de még akkor is kajálok mindent össze. Mit tegyek ellene?
Valószínűleg valami lelki dolgot kéne rendbetenni... De elmondom, nekem mikor van ilyen. Nos, szeretek enni és tudok is, rengeteget. De persze nem egészséges túlenni magunkat és persze hízhatunk is (én nehezebben, de azért nekem is megy)... Nos, ha nem megfelelő összetételű, nem eléggé laktató, de vonzó ételt eszem (vagy valami lelki tényező miatt eszem), akkor szinte végtelen ciklusba tudok kerülni. A nem megfelelő időpont is ilyen, akkor sincs elég kontrollom. A normál táplálkozási módomon nincs semmi gond s arra ráállnom nem igényel sokat, csak elhatározást. Ha rontok, akkor már nehéz visszafordulni a lejtőn.
Valamennyi önuralom kell, anélkül élni sem lehet. De sokat számít az étrend s az étkezések elosztása, nálam mindenképpen.
Az pedig nagy baj, ha nemcsak a jóllakottság nem állít meg (a fent említett esetekben engem sem), de már a határozott rosszullét sem (engem igen, hedonista vagyok, nem mazochista). Ekkor már tényleg túl kényszeres lehet az egész és nem tudom, mit lehetne tenni - azon túl, hogy megakadályozod, hogy odáig fajuljanak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!