Folyton fel vagyok puffadva, bármit eszem, valamint a hasam is szokott fájni, olyasmi, mint amikor hányás után kimerül a gyomor, mit tehetek ellene, mi okozhatja?
Ha a zabpelyhet tejjel etted és még szilvát is,akkor én nem csodálkoznék a hasmenésen...
Ha glutén tartalmú gabonákat is fogyasztasz lehet érzékenység. Vagy a tejre. Ezek nem feltétlenül kimutatható mértékben.
Én hivatalosan nem vagyok tej allergiás mégis megy a hasam tőle.
Próbáld meg ezeket elhagyni, nézd meg jobb-e.
Ha akkor is puffadsz ha nem eszel tejtermékeket és glutént, és semmilyen szokatlan tartósított ételt (egyes tartósítószerek is kiválthatják), tehát tegyük fel ételallergia kizárva.
Előfordulhat, hogy IBS-ed van, ha stresszelsz valamin, tudatalatti stressz is kiválthatja. Ez puffadással jár és szokatlan székletürítéssel, de szervi elváltozás nincs és nem is ártalmas.
Ugyanakkor a zsíros ételek is megterhelhetik a gyomrodat vagy rossz ételkombinációk.
Köszönöm a válaszokat!
Azóta voltam sok vizsgálaton, pl gyomortükrözésen...És minden negatív lett, de mondta az orvos, hogy lehet "nem cöliákiás glutenérzékenység"-em, amit nem lehet kimutatni, majd megyek vastagbétükrözésre is... plusz kiderült, hogy pajzsmirigygyulladásom van, ami nem tudom, mennyire függ össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!