Miert vagyok rosszul ha nem eszek surubben?
Szia "kolléga"! :D
Én is hotelben dolgozom.Hajnalba kelek és mivel nem nagyon bírom a soká tartó éhezést, meg amúgyis egészségtelen éhgyomorral elindulni, hát megreggelizek, már hajnal 6 körül.a müzli, banán, péksüti, az molyfing.
Volt hogy ilyen instant zabkását reggeliztem, de éhen maradtam simán.ezek inkább uzsonnára jók. Én virslit, rántottát, vagy tükörtojást reggelizek, vagy tejbegrízt főzök.Ezekkel azért tovább ki lehet bírni.Na jó, néha müzlit is, de jó nagy tányérral.
Uzsonnára sajnos többnyire csak az egészségtelen péksütik és szendvicsek maradnak.Ebből is legalább hármat viszek, hogy munka végéig kitartson, fizikai munkához több kalória kell.Mellé egy kis gyümölcs, csokiszelet is simán, mert kell nasi is.Nekünk jó, mert menet közben is lehet enni.Akkor eszünk, mikor akarunk, mikor ráérünk.Szóval valami laktatóbbat egyél, és változatosabbat uzsonnára is.Ha csak szénhidrátból pl péksütikből áll a menüd, attól csak éhesebb leszel.
Nem baj, ha egyszerre keveset eszel, de akkor az valami táplálóbb, kalóriadúsabb élelem legyen.Azért mondom a tojást például, vagy készíts túrókrémet müzli helyett, ilyesmik...Vagy francia sali, virsli sali, gomba sali.
lehetseges, hogy a vercukorszinted jatekat erzed. egyel kissebb adagot, de tobbszor. ehgyomorral ne menj sehova, azoknak sem javallott, akik nem ajulnak el tole, hat meg neked, aki igen?
ha az etel mashogy valo elosztasa nem segit, keress fel egy orvost. szomjasnak nem erzed magad amugy gyakran?
Ez nagyon egyéni. Pl. engem csak a reggelizés tudna éhessé tenni délelőtt, alapból nagyon jóllakott vagyok :)
S az is változó, kit mennyi és milyen étel laktat vagy tesz éhessé. Semmilyen szabály nincs, de azért bizonyos ételek a legtöbb embert jól tudják lakatni (legalábbis nagy mennyiségben). Általánosan a fehérje laktat a legjobban, utána a zsír, majd a szénhidrátok, s a gyors cukroktól éheznek meg legkönnyebben az emberek. Vannak kivételek jócskán, de nagyvonalakban ez van.
Próbáltál már mást enni reggel, nem csupa szénhidrátot? Van, akinek az is jó s van, akinek nem gond, hogy 2-3 óránként eszik...
Én vinnék egy kis olajos magvat, esetleg aszalt gyümölcsöt, vészhelyzetre. Gyors, könnyen bedobható kalória. Nem igazi étel számomra (a párom képes étkezésre használni, ha nagyon muszáj, negyedkiló földimogyoró formájában), de az éhezéstől megvéd.
Az azért fura, hogy elgyengülsz, egy embernek kicsit jobban kellene bírnia az étel megvonását (3 óra az igazán semmi), de sokfélék vagyunk s lehet, hogy a szénhidrátos reggelid így hat a szervezetedre, más étellel remekül működne.
Én a helyedben kerülném a gyors felszívódású szénhidrátokat, és valamilyen fehérjében, zsírban és esetleg rostban gazdagabb reggelivel kezdeném a napot. Ha nem szereted a tojást, ehetnél virslit vagy sajtot zöldségekkel. Nasinak pedig vigyél olajos magokat.
A müzli abban az esetben jó lehet, ha van benne jó sok mag, és a tej nem zsírszegény. Ha ragaszkodsz a pékárukhoz, egyél hozzájuk sok vajat, szalámit, zöldségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!