Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit csinalok rosszul? Egeszseg...

Mit csinalok rosszul? Egeszsegesen eszem, de valami megsincs rendben?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy folyamatosan puffadt a hasam. Figyelek az etkezesre, egeszsegesen eszem, de nincs normalis szekletem. Tornazok heti 4x-5x, feherjeport iszok, hogy potoljam a feherjem. Reggelim rantotta kokuszzsirral keszitve, salataval, ubival, paradicsommal, paprikaval, retekkel, abonettel, sajttal. Iszok zold teat, citromos vizet, hogy turbozzam az anyagcserem. Ebedem rizs parolt zoldseggel, tofut, (hust nem eszek) plusz salata, paradicsom, paprika, ubi. Iszok naponta 2-3liter vizet, semmi cukros udito, csak viz. Vacsoram danone activia chia maggal, par szem mandula vagy mogyi. Este iszok aloe vera italt, hogy az is turbozza az anyagcserem. Egeszsegesen etkezem, megis fel vagyok puffadva folyton, nincs igazan nagy etvagyam emiatt, reggel alig tudok nagyvecezni. Megis mitol lehet, mit csinalok rosszul? Kedden megyek orvoshoz, de ez a helyzet mar fennall egy ideje. Ezelott minden este vettem be szuztea kapszulat, mert azelott is nehezen mentem vecere, de abbahagytam, mert nem akarok semmit szedni, hogy szekletem legyen, hanem probalok normalisan, egeszsegesen enni. Megis mi a baj?

2017. márc. 15. 11:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Amit én lehetségesnek tartok:

- Laktóz- vagy tejfehérje érzékenység

- Némelyik, gyengébb minőségű fehérjepor fingat, és ha tej eredetű, akkor az előbbi pont is lehet

- Gabonák rossz emésztése

- Magok rossz emésztése

- Szója

- Glutén/búza érzékenység (abonett)

El kéne mindegyiket hagyni pár napra, hátha kiderül, hogy melyik okozza a problémát. A gabonák és magok emésztőenzim gátlókkal védekeznek az emésztésük ellen, ezért érdemes próbaként elhagyni őket. A keményítő rossz emésztése is lehet az ok.

2017. márc. 15. 14:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy kicsit túltoltad az egészséges táplálkozást, és nem eszel elég rostot.

Zabkását, zablisztes dolgokat kipróbálhatnád, sok embernek segít székletügyben. Vagy a nyersen elrágcsált lenmag.

"danone activia" - nem tartozik ide, de ha már ilyen nagy hangsúlyt fordítasz az egészséges étrendre, akkor az ehhez hasonló ipari hulladékokat mellőzhetnéd (fűrészportól csirkelábon át bíbortetűig bármi lehet benne).

Egyébként a gyümölcs hol van a menüből? A mai embernek gyakorlatilag az egyetlen számottevő ásványianyag-forrás...

2017. márc. 15. 19:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Ugyse hiszel nekem, mert elhitted ezt a népszerű népbutítást, hogy a fehérjéket pótolni kell... de hagyd el a francba a fehérje port, és ne csak zöldséget, gyümölcsöt is egyél... vagy igyál smoothie-t...

Ha már vega akarsz lenni, megtanulhatnál vega módra enni...

2017. márc. 17. 07:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja és egy probiotikum kúra nem ártana.
2017. márc. 17. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!