Miert vagyok allandoan ehes?
Sziasztok, nagyon elvagyok keseredve es nem tudom mittevo legyek, az a helyzet, hogy nagyon nagyon ehes vagyok mindig, es sokat is eszek,de nem szeretnem, hogy tulsulyom legyen, viszont egyszeruen nem megy :( pl ebedelek es ugy erzem jol laktam,de utana megint ennek, es folyton falatoznek, es vacsorazok es utana is meg ennek es ennek es folyton kivanok mindent, barmikor tudnek enni, es ha elkezdek enni valamit nem birom abbahagyni, es ha nem eszek akkor erzem, hogy valami nincs rendben, erzek valamit a gyomronal, ilyen emelygeshez hasonlot, egyszeruen nem ertem :( korulbelul 3 honapja kezdodott es azota nagyon sokat eszek, feljott par kilo de nem olyan veszes (meg) , viszont szeretnek tenni ellene valahogy, kerlek adjatok tanacsokat mi lehet ez :( mi segithetne?
21/L
Azt nem mondtam hogy nem hiztam, csak hogy nem olyan veszesen (még) de ha nem teszek ellene akkor lehet rosszabb is, ezert szerettem volna kikerni a velemenyeteket, mert kitudja lehet megtalalom azt az embert, aki szinten ezzel a problemaval kuzd.
De amugy odavagyok a fozesert es az etelekert, egyszeruen az illatukert, az izukert, egyszeruen csodalom az eteleket, ugy,mint meg soha senki. Ha megkostolok egy etelt, erzem a szememen is, hogy kitagul a pupillam es az a finom erzes, nehez elmagyarazni es nem tudom miert van igy. Es ha fozok akkor is mindent a legtokeletesebben es a leggondosabban, szeretek tesztelgetni uj eteleket is es viszonyitani. Gondoltam arra hogy ez furcsa, es hogy regebben is ilyen voltam,de lehet ez is kozrejatszhat, illetve nalunk a csaladban mindenki szeret fozni es sok vendeglato helyunk is volt,de senki nem tolta ugy mint en, ok nem voltak ennyire elszantak, es a csaladunkban jellemzoek voltak az etelekkel valo unneplesek is, ha valami jo tortent valakivel akkor elmentunk enni, talan ezt szeretnem potolni vagy nem tudom.
Egyedul nem is olyan izgalmas enni, de ha ehetek a baratommal az szamomra annyira jo erzes, szeretetteljes es csaladi hangulatu.
Egyebkent manapsag az evesben latom csak a boldogsagot, ha szomoru letort vagyok eszem, ha boldog akkor azert. Ha unatkozok akkor is, es ert mostanaban eleg sok banat sajnos, es nagyon stresszes eletet eltem ezidaig is, de alapjaraton veve is rendkivul letort vagyok, de ez ellen nem tudok tenni. Egyszeruen igy jottek ossze a dolgok.
3 hónappal ezelőtt nem szedtél antibiotikumot, vagy más gyógyszert?
Amúgy a fő ok az a rengeteg finomított szénhidrát (cukor és liszt), amit korlátozás nélkül eszel. Elég gáz az étrended (az ebédet kivéve), sok liszt, cukor, feldolgozott kaja, semmi zöldség. Hiába a sok haszontalan kalória, ha egész nap fel-le ugrál a vércukrod. Ha nem is hízol meg tőle látványosan (ami egyáltalán nem biztos), akkor is tönkreteszed az egészséged.
Amit tudsz tenni, az egy jól összeállított étrend: 0 finomított cukor, 0 liszt, energiaital helyett inkább egy kávé, reggelire és vacsorára több fehérje (pl. hús, tojás) és sok zöldség, tízóraira, uzsonnára gyümölcs, olajos magok, természetes alapanyagú ételek.
A cukor és a glutén függőséget tud okozni, ezért javaslom az elhagyását. Pár nap alatt le lehet jönni a "szerről", utána sokkal jobban fogod magad érezni.
Szerintem pszichikai oka lehet, akár stressz. Ha valóban ez az oka, akkor érdemes lenne először ezzel foglalkozni, hátha miután megoldódott, magától elmúlik az állandó éhségérzet.
Amitől én jóllakottabbnak érzem magam a nap folyamán: Egy nap csak háromszor eszek, viszonylag nagy adagot, és az étkezési ablakomat leszűkítettem 9-10 órára. Nem biztos, hogy ez nálad is beválna.
Nos, nálam akkor van ilyen, ha elrontom az időzítést vagy nem megfelelő összetételű ételeket eszem. Vagy csak hedonista vagyok vagy rebellis, akit nem érdekel semmi, csak enni akar (de ez több nap kemény szálkásítás után jön)... Szerencsére nekem nem az evés az egyetlen örömforrásom, de azért ismerős ez a szerepe is... De ha csak élvezet és nass kell, de nincs éhség, nem jó enni. Akkor lehet inni valami finom teát vagy rágcsálni jégcsapretket (jelenlegi kedvencem)...
Mindenkinek a más a megoldás, az a helyzet. Van, akinek extrém szigorú rendszer kell, különben túleszi magát. De csak mert szigorú a szabály, még nem biztos, hogy nem könnyű betartani az adott embernek. Csak rá kell jönni, hogy mi az, ami nekünk megfelel.
Összevissza enni, az semmiképpen nem jó, nem egészséges. Érezni is, ha túlságosan tele vagyunk (még ha evés közben nem is érezzük. bár lehet, hogy fizikailag érezzük, de lelki okokból zabálunk tovább), lenyom, nem jó... Én mindenképpen étrendet változtatnék és/vagy bevezetnék valami működő rendszert.
12!
U. Norbi? Te vagy az??? ?D
A fenébe, lebuktam :D
Amúgy a boltjaim tele vannak természetes ételekkel, semmi szója, semmi glutén, semmi káros adalékanyag XD
12-essel maximális egyetártek! Ezek az ételek, édességek nagyon megdobják a vércukrot, ezáltal nagyon hamar éhes lesez.
Válassz alacsony glikémiás indexű ételeket!
Koszonom a valaszotokat, nagy segitseg volt, es koszonom, hogy mindannyian ilyen aranyosan valaszoltatok:)))
Mindenkinek megy a plusz:)
Most probalok odafigyelni mibol mennyit eszek,es kevesebb edeset is enni, es tobb gyumolcsot enni, illetve probalok mozogni is egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!