Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért van az hogy szinte...

Miért van az hogy szinte állandóan iszok?

Figyelt kérdés

Természetesen nem alkoholra hanem vízre gondolok. Nem számolom de rengeteg iszok,átlag fél óránként egy 2-3 decit.

Lehet ebből valami baj,vagy mi lehet az oka?

2016. szept. 2. 14:50
 1/8 anonim válasza:
Sok kábítószert fogyasztassz, és arra igényli a szervezet.
2016. szept. 2. 14:52
 2/8 anonim ***** válasza:
igen, cukorbetegséget jelezheti.
2016. szept. 2. 14:55
 3/8 anonim ***** válasza:
70%

Valóban, a cukorbetegség (diabétesz) egyik jellegzetes ismertető jele lehet. Méresd meg időnként az éhgyomri vércukor-értékedet ! Kérj tanácsot a háziorvosodtól ! Mellőzd a gyors felszívódású szénhidrátokat (cukor, tészták, kenyér/pékáruk többsége) az étrendedből, és fogyassz lassú felszívódásúakat (főleg zöldségfélék, rostos növényfajták, amelyek nem édesek - kivéve a görögdinnyét, azt eheted) ! Tanulmányozd a paleolit és a nyers étrendet ! És még egy érdekesség:

[link]

2016. szept. 2. 15:16
 4/8 A kérdező kommentje:

Na azokat még kifelejtettem hogy ezt csak itthon. Utcán/bárhol máshol akár 4-5 órát is kibírok folyadék nélkül. Ez főként nyáron van egyébként,télen maximum 2 litert iszok naponta. Iskolában is 6 óra alatt az az 1 liter amit otthonról hozok. És itthon is csak a szénsavas,hideg vízzel van így,mással nem.

BTW,cukorbetegségnek milyen más jellemző tünetei/előjelei vannak?

2016. szept. 2. 18:42
 5/8 anonim ***** válasza:
A hideg szénsavassal inkább állj le. Igyál szobahőmérsékletű mentes vizet.
2016. szept. 2. 20:46
 6/8 anonim ***** válasza:
A cukrot bármikor ellenőrizheted egy alap reggeli vérvételen, ne egyél előtte.
2016. szept. 3. 07:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Nah ma összeszámoltam de nem gondoltam volna,össz eddig 2,5 litert ittam. Estére kb 3 liter lesz. Ez is soknak számít?
2016. szept. 3. 17:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez már nem olyan vészes. Evés közben és utána 1-2 óráig (amíg a gyomor dolgozik) nem javasolt sok vizet inni, max. 1 decit, és főként nem hideget (legjobb a langyos vagy meleg víz). Ezért is jók a levesek, ezekből nyugodtan benyomhatsz egy tányérral, és akkor még inni sem kell pluszban.

A túl sok só is okozhat szomjúságot, ezért nem jó pl. chipset, bolti sós mogyorót enni. Persze ilyenkor normális, hogy több vízre van szükséged, és kell is inni, de legjobb, ha nem eszel túlzottan sok sót, csak annyit, amitől még éppen jóízűek az ételeid.

2016. szept. 3. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!