Nektek mi vált be a cukor helyett?
Figyelt kérdés
PCOS-Inzulin rezisztencia páros miatt diétáznom kell.. a cukor pótlásával nagy gondban vagyok. utánanéztem hogy mivel lehet pótolni, aminek kicsi a GI indexe, de még mindig nem találtam olyat, amit pl. sütéshez is tudok használni.:( aki hasonló cipőben jár, tudna adni pár tippet? Vagy belinkelni egy blogot, ilyesmi.. megköszönném :)2017. febr. 21. 22:21
11/13 anonim válasza:
Fruktóznak magas a glikémiás indexe, ugyanolyan rossz mint a sima cukor, ami egy glükóz-fruktóz komponensű diszacharid.
#8 válaszoló: nyilván nem nagykanállal kell a xillitet habzsolni, az semmiből sem egészséges, ha mértékkel fogyasztod, nem lesz bajod tőle és hozzá is szoksz. Amúgy kevesebb kell belőle mint a simából, ha egy receptben pl. 10 deka áll, én max 5 dekát rakok bele és teljesen elég.
12/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) sokan írtátok a xilitet, de nálam az kiesik, mivel van egy kutyunk aki mindent behabzsol amit talál és valahol olvastam, hogy a kutyákra nézve halálos lehet a xilit, mert nem tudják megemészteni.. lehet, hogy rosszul tudom, de nem merek kockáztatni. sütéshez viszont nem tudom mi mást lehetne, talán eritritet..
2017. febr. 27. 21:12
13/13 anonim válasza:
Vagy maradhatsz a kristálycukornál és a mértékletességnél... semmivel nem rosszabb a kristálycukor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!