Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szörpök egészségesek?

Dj Bax kérdése:

Szörpök egészségesek?

Figyelt kérdés
Házi szörp beszerzése nem nagyon oldható meg számomra ritkán csak, és nem is erre az olcsó tescos és ilyen szörpökre gondolok. gi, Piroska, Pölöskei ilyenekre gondolok hogy ezeket ha rendszeresebben vagy gyakrabban iszik az ember nem lesz valami káros hatás. (a kólának tudom hogy igen ezért kérdezem) akár orvos véleményét is váromo
2017. jan. 26. 14:12
 1/2 gömbicica ***** válasza:

nézd meg a hozzávalókat. A piroska nem szokott rossz minőség lenni.

Csopakon van egy pincészet, annak vannak olyan szörpjei, hogy megszólal. Egyszer volt szerencsém otelló szörphöz.

valami mennyország.

EGyébként ha veszel citromot, és csinálsz limonádét, jobban jársz. Vagy akár ascorbinsavat is vizbe -de csak keveset, mert roppant savanyu-

és máris nem kell a szörp.

Az igazi szörpök drágák, a gagyi furcsa szinüekre rá van irva, hogy "izü" nah azokat sose vedd meg. inkább igyál vizet.

Ami jó szörpök esetén netán necc, az a cukortartalom.

Én nem látok káros hatást a minőségi szörpök tekintetében.

2017. jan. 26. 14:24
 2/2 anonim ***** válasza:

Én ha nagyon szörpre vágyom, készítek magamnak otthon. Cukor helyett lehet bele mást is tenni (én mézet vagy xilitet használok), még főzni sem muszáj, ha nem akarod sokáig tárolni. A bolti szörpöket nem innám meg. Lekvárokról ugyanez a véleményem. A legtöbb tele van cukorral (vagy rosszabb fajta édesítőszerekkel), némi aromával, mesterséges színezékekkel, egyéb adalékanyagokkal. Nagyon nehéz olyat találni, amire ez nem igaz, talán bioboltokban, jó drágán.

Persze nyilván nem mindegy, milyen gyakran, mennyit iszol belőlük. Szerintem jobb, ha csak ritkán és keveset, és olyat veszel, amiben nincs mesterséges színezék és aroma, és aminek magasabb a gyümölcstartalma.

2017. jan. 26. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!