Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet buta kérdés, de a...

Lehet buta kérdés, de a gyümölcsök leturmixolva is egészségesek?

Figyelt kérdés
Illetve ha a turmixba olyat is teszek, ami nem egézséges pl nutella?

2016. dec. 27. 17:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Fura ízlés kellhet a nutellás gyümölcsturmixhoz, szerintem ha valami, az nem működik, de ízlések és pofonok, ugye.

A turmixolás meghagyja a rostokat, emiatt jobb, mint a szűrt lé, de azért gyorsabb felszívódású s persze tele van cukorral, azért nem feltétlenül előnyös.

Arról is lehet vitatkozni, hogy sok gyümölcs egészséges-e, bár kár, mert emberfüggő, hogy mi a sok. Nekem nagyon buta ötlet lenne egy csomó gyors cukrot lenyomni, simán rosszul lehetnék tőle, pedig nincs is bajom az inzulinérzékenységemmel, mindössze szeretem, ha nincs cibálva s az alap étrendemben kevés cukor van s a jót könnyű megszokni...

2016. dec. 27. 17:32
 2/7 TR75 ***** válasza:
Persze, a turmix nem rontja a vitamintartalmat, a rostok is megmaradnak. Ha nutellát teszel bele... hát, az érdekes elegy lesz. Olyan, mintha egymás után ennéd a gyümölcsöt és a nutellát.
2016. dec. 27. 17:33
 3/7 A kérdező kommentje:
A banán turmixhoz szerintem megy a nutella :)
2016. dec. 27. 17:33
 4/7 anonim ***** válasza:
A banános nutella turmix nagyon finom. A gyümölcs pont ugyanolyan egészséges leturmixolva, mint nyersen.
2016. dec. 27. 17:42
 5/7 anonim válasza:
Ne rontsd el a gyümölcsöt Nutellaval szerintem. Vagy gyümölcs vagy Nutella, jo most néha lehet keverni én is ettem már paprikát majonézzel :D de most már figyelek rá hogy ritkábban egyek így.
2016. dec. 27. 18:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha ennyire érdekelnek a vitaminok olvasd el Klaus Oberbeil Vitaminnal frissen, fürgén, egészségesen c. könyvét. Ebben elolvashatod, hogy a C-vitamin rendkívül érzékeny molekula, oxigén, fény, meleg hatására könnyen elpusztul.
2016. dec. 27. 20:04
 7/7 anonim ***** válasza:

3dl kókuszos mandulatej, 3-4 banán, 200gramm fagyasztott eper, 200gramm fagyasztott szeder, néhány csepp sztevía alapú édesítő, leturmixolva...

rettenetesen finom, elképesztően édes, és semmi szemét nincs benne... a nutella meg pont az, egy kupac szemét...

2016. dec. 28. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!