Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyire egészséges az étrende...

Mennyire egészséges az étrendem, mit hibázok benne?

Figyelt kérdés

Elvileg 160 grammoson vagyok (IC miatt), hanyagolva a gyors felszívódású szénhidrátokat, de nem bírom az édesítőket.

Reggeli előtt (tudom, hogy reggel pont vigyáznom kellene, de muszáj hasfogónak ez a keverék) kakaóporból, karobporból, másfél teáskanál mézből és vízből nyers "pudingot" keverek ki.

Fél óra múlva reggeli: vagy zabpehely 100%-os almalével, vagy tojás/hús/sajt zöldséggel.

A tízórai olajos magvakból áll + egy narancs vagy grapefruit, mert vasat is szednem kell.

Az ebéd szinte mindig sült sertés vagy marhahús, ritkán csirke, köretnek párolt zöldséggel, és kevés párolt hajdinával/kölessel/kendermaggal.

Uzsonna valamilyen gyümölcs. Valamikor iszok egy bögre kávét is, mézzel édesítve.

A vacsora a reggelihez hasonló: vagy zab, vagy valamilyen állati eredetű fehérje zöldségekkel.

Azért kérdezem, mert próbáltam tudatosan összeállítani az alapanyagokat (pl. a vashiányom miatt vöröshúsok előnyben, inzulinrezisztenciám miatt rostban, zsírban gazdag táplálkozás, egyszerű szénhidrátok minimalizálva; sőt még gluténmentességre is törekszem, mert erről is vannak jó tapasztalatok), mégsem érzem magam jobban.

Hónapok óta tartom ezt az étrendet, de a hasmenésem nem múlt el, a vasam még nem rendeződött, és a körmeim, hajam, bőröm állapota sem indult javulásnak, nem beszélve arról, hogy továbbra is nagyon fáradékony és ingerült vagyok.

2017. jan. 4. 11:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
És most komolyan a jógamagazin a hiteles információ lelőhelyed kedves 8... akkor már miért nem egy nők lapja cikket kerestél...
2017. jan. 7. 14:34
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Hát igen, én pont ezt tettem, mindenféle étrendekről olvastam, és nem csak a kritikákat (bár sokszor azok a leghasznosabbak), valamint olyan értelmesebb emberek beszámolóit, akik alkalmazták valamelyiket, így van tapasztalatuk az adott étrend hatásairól.

A kutatások... Hát igen, a Kína Tanulmány több évtizedes kutatásokon alapul, csak éppen Campbell vagy nem tud kutatási adatokat értelmezni, vagy tud, csak rájött, hogy akkor nem tudná igazolni az alaptéziseit, ezért kénytelen volt alaposan kozmetikázni a statisztikáit. Denise Minger részletes elemzése rámutat sok alapvető tévedésre, ennél több nekem nem kell, akit érdekel és tud angolul, olvassa el.

Egyébként nem áll szándékomban olyanokkal vitázni, akik valamilyen (szélsőséges) étrendet követnek és hisznek benne, hogy az jó. Csak amikor egy IR-esnek azt ajánlják, hogy legyen nyersvegán és tömje magát gyümölcsökkel, vagy azt mondják, hogy a zsír a sátán (még most sem tudom, ez vicc volt-e), arra már muszáj valamit reagálnom, mielőtt még komolyan veszi. Főleg, mivel a laikusok könnyebben elhiszik, hogy egészséges dolog csak növényeken élni, hiszen azok egészségesek (ami igaz is), míg az elmúlt évtizedek tudománya mindent megtett, hogy elhitesse az emberekkel, hogy a hús és a zsír fogyasztása minden betegség forrása.

A nyersvegán étrend szerintem egyfajta böjt, amit a helyén kell kezelni. Azaz lehet ilyen napokat tartani a szervezet kitisztítása céljából, de hosszabb távon számolni kell a tápanyaghiányból fakadó betegségek kialakulásával.

És linkelhetnék én bármilyen, vegán vagy nem vegán forrást, ahol kritikával illetik a 80/10/10-et, nektek úgysem lesz jó egyik se, ezzel tisztában vagyok. Kár a fáradságért.

2017. jan. 8. 18:38
 13/13 anonim ***** válasza:
ezt írtam... hogy linkelhetsz bármit, mert minden étrendi irányzatnak megvan az ellen tábora... ha lenne egy kis szövegértelmezésed is, nem csak mindenáron be akarnál szólni, látnád, hogy senki nem ajánlgatta a 80/10/10-et mint szentírást...
2017. jan. 9. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!