Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha a rántott húsban a liszt...

Ha a rántott húsban a liszt helyett darált zabot (zablisztet) és a zsemlemorzsa helyett sima zabot, az úgy egészségesebb, és kevésbé hízlalóbb?

Figyelt kérdés

2016. dec. 11. 22:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

No igen, az olaj. Én kókuszzsírral sütök, amiről csupa jót olvastam mindenütt, kivéve egyes elfogult gyk-sokat (de ha kapok linket cikkekre, az sem hat meg, mindenről bebizonyítanak mindent). Az, hogy egy zsír telített, nem teszi rosszá, a lánchosszúság is ott van, transzzsírok sem képződnek... Egyen mindenki, amit akar, bizonyos határok között, mi kókuszzsírral főzünk, nem kell gazdagnak lenni hozzá akkor sem, ha nagyon zsírosan főz az ember. A fritőzömben is van 3.5 liter, nagy kaland.


A pár deka lisztnél én sem értem, hogy miért akkora probléma annak, aki nem kerüli a glutént, de szerintem inkább a zsírral problémáznak ekkor. Vagy csak szokás rossznak tartani a rántott húst, mit tudom én? Nekem nincs vele bajom, a szénhidrátot leszámítva, de én elfogult vagyok a zsírban sütéssel, mindig azt teszem s az egészségtudatosságom nem tiltakozik ellene.

2016. dec. 13. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
"Az olajban sütéssel az a baj hogy amiatt van 2x annyi kalória az egészben és koleszterin" - érdekelne, hogyan kerül bele több koleszterin az olajból. Az étolajat én is nagyon károsnak tartom, sok minden szól ellene, a koleszterint és a kókuszzsírt nem. Az olivaolajat inkább nem hevítem, különben sem szoktam méregetni a serpenyőben vagy sütőben sütött ételek hőfokát, ez már kicsit túlzásnak tűnne. Az egészségügyi szervezetek ajánlásait inkább nem követem, szerintük a margarin egészséges...
2016. dec. 13. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

Azért jóval magasabb az olajban sült étel koleszterinszintje mert

1. A napraforgóolaj eleve többnyire telített, tehát sok benne a koleszterin, és a benne sült étel rengeteget felvesz.

2. A többször hevített olaj zsírsavai telítődnek tehát egy 1-2x újrahevített olívaolaj ugyanúgy rossz a koleszterinszintnek.

3. A margarint egyetlen egészségügyi szervezet sem tartja jónak a transzzsírok miatt, valótlant légyszi ne állíts. Kivétel nélkül a hidegen sajtolt magolajokat ajánlják.

4. A kókuszolajról itt a Harvard véleménye, azt talán nem kamuszarozod le kedves 77%-os.: [link]

A te dolgod egyetértesz-e vele de olyan megalapozotlan hülyeségekez nem muszáj állítani hogy csak jókat olvasni róla mikor pont az ellenkezője az igaz. Nagy a lobbija, de az orvosok, dietetikusok ellene vannak.

2016. dec. 13. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

"A napraforgóolaj eleve többnyire telített, tehát sok benne a koleszterin, és a benne sült étel rengeteget felvesz."

Nem kötözködni akarok, tényleg, de koleszterint csak állati eredetű élelmiszerek tartalmaznak. Minél több telítetlen zsírsavat tartalmaz a zsiradék, annál inkább folyékony szobahőmérsékleten. Az étolaj sok telítetlen zsírsavat tartalmaz, emiatt is avasodik könnyebben, mint a zsírok, és ezért nem hőstabil.

A koleszterinszint pedig nem a megevett koleszterintől lesz magas, mivel nagy részét maga a szervezetünk állítja elő.

2016. dec. 13. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!